2 procurori de la Parchetul General demisionează

Sefii celei mai importante sectii din Parchetul General si-au dat demisia, dupa ce ministrul Justitiei a cerut revocarea lor din functie. Procurorii Gheorghe Draghici si Niculae Andrei stiu ca cererea lor de demisie va fi luata în discutie la CSM înainte de solicitarea Monicai Macovei.

Asa ca în CV-ul lor nu o sa apara ca au fost dati afara, ci ca au demisionat. În urma cu trei zile, Monica Macovei a cerut CSM eliberarea din functie a sefului sectiei de urmarire penala si criminalistica din Ministerul Public si a adjunctului acestuia.

Motivul – în ultimele cinci luni, nici un dosar privind faptele de coruptie savârsite de demnitari nu a fost solutionat în vreun fel. Mai mult, dupa ce au fost preluate de la DNA, în aceste dosare nu s-a facut nimic la Parchetul General.

Propunerea Monicai Macovei a venit ca urmare a unui control al CSM, care a constatat la sectia condusa de cei doi procurori numeroase deficiente de activitate. Draghici si Andrei si-au cerut azi demisia, tot la CSM. Consiliul urmeaza sa decida saptamâna viitoare.