20 000 ha de păduri virgine de fag ar putea fi incluse în UNESCO

20 000 ha de păduri virgine de fag ar putea fi incluse în UNESCO
Greenpeace vrea includerea pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a peste 20 000 de hectare de păduri virgine de fag din România, într-un demers comun cu alte 12 ţări europene care posedă astfel de păduri, organizaţia primind marţi sprijinul Comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, relatează Mediafax.

Comisia parlamentară comună pentru relaţia cu UNESCO a participat la o întâlnire cu Greenpeace România. Tema dezbătută a fost includerea celor mai valoroase păduri virgine de fag din România în patrimoniul mondial.

Greenpeace s-a întâlnit și cu membrii Comisiei pentru mediu din Senat, iar acest demers urmează să fie susținut.

Reprezentantul Greenpeace, Laurențiu Ciocârlan, a explicat că în România au fost identificate 25 de păduri virgine de fag cu potențial, cele mai valoroase, din punct de vedere genetic şi al biodiversităţii, fiind cele cinci de la Izvoarele Nerei – Coşava Mică, Cheile Nerei, Valea Cernei, Valea Higeg şi Strâmbu Băiuţ – Groşii Ţibleşului. Acestea se întind pe o suprafață de 20 000 de hectare.

Germania coordonează proiectul „Pădurile de fag: patrimoniu natural comun al Europei” la care Greenpeace dorește ca România să participe. Păduri din Ucraina, Slovacia, Serbia, Muntenegru, Macedonia, Croaţia, Bulgaria, Italia, Slovenia, Spania şi Elveţia sunt vizate să intre în acest proiect.

Ministerul Mediului coordonează întocmirea dosarului pentru care sunt necesare investigații de teren, măsurători, inventarieri.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !