20 de medalii și cinci recorduri naționale pentru Huszár Ingrid şi Ioana Buzlea

De Gavril Nutiu
1Comentariu
onel Bungău, Georgeta Schier, Ioana Buzlea, Huszár Ingrid şi Cristina Madău
onel Bungău, Georgeta Schier, Ioana Buzlea, Huszár Ingrid şi Cristina Madău
Campionatul Național de poliatlon (probe combinate de înot) pentru seniori, tineret şi juniori a relevat performanţele deosebite ale celor două reprezentante ale CS Crişul, Huszár Ingrid şi Ioana Buzlea.

Acestea au cucerit nu mai puţin de 20 de medalii, dintre care şapte de aur, şase de argint şi şapte de bronz. Competiţia s-a disputat la Hunedoara şi a reunit la start 315 sportivi, reprezentând 50 de cluburi din întreaga ţară.

Pentru prima dată după 1989, nataţia orădeană realizează clasări pe podium la categoria de vârstă seniori. Este vorba de şase medalii, obţinute de Ioana Buzlea (17 ani) – aur la 400 m mixt, bronz la 100 şi 200 m mixt, respectiv Huszár Ingrid (14 ani) – argint la 50, 200 m bras şi bronz la 100 m bras. Remarcabil este faptul că Ioana se află la categoria de vârstă tineret, iar Ingrid este încă junioare!

Mai mult, Huszár Ingrid a stabilit la această competiţie nu mai puţin de cinci noi recorduri naţionale, câte două la 50 m (32,75”) şi 100 m bras (1′ 10,87”), respectiv 100 m mixt (1′ 06,20”), toate la categoria de vârstă junioare. Ea este componentă a lotului naţional olimpic al României, beneficiind de bursă olimpică. Este una din speranţele de viitor ale nataţiei orădene şi româneşti.

Revenire spectaculoasă

La rândul său, Ioana Buzlea a avut o revenire în forţă după o pauză de un an de zile, cauzată de accidentări, dovedind o tenacitate şi ambiţie demne de laudă. Ea este prima campioană naţională de senioare a nataţiei bihorene din perioada de după Revoluţie. Cele două înotătoare orădene sunt pregătite de antrenoarele Georgeta Schier şi Cristina Madău.

„Ioana şi Ingrid sunt două fete foarte talentate, ambiţioase şi conştiincioase. La înot este nevoie de foarte multă muncă, iar aceasta trebuie să fie continuă pentru a putea progresa. Sperăm ca ele să confirme şi în viitor, la senioare, pentru ca clubul nostru să ajungă din nou un punct de reper în nataţia românească”, a afirmat reputat antrenoare Georgeta Schier.

REZULTATE ÎNREGISTRATE

Huszár Ingrid:

Locuri 1: 50 m bras tineret, 50 m bras junioare, 100 m bras junioare, 200 m bras tineret, 200 m bras junioare

Locuri 2: 50 m bras senioare, 200 m bras senioare, 100 m bras tineret, 100 m mixt junioare

Locuri 3: 100 m bras senioare, 400 m mixt junioare, 200 m mixt junioare

Ioana Buzlea:

Locuri 1: 400 m mixt senioare, 400 m mixt tineret

Locuri 2: 100 m mixt tineret, 200 m mixt tineret

Locuri 3: 100 m mixt senioare, 200 m mixt senioare, 50 m bras tineret, 200 m bras tineret1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor