20 pentru vârful dealului

6Comentarii
20 pentru vârful dealului
ORADEA – Aprig dezbătută în media, ajunsă, astfel, între temele de discuţie ale orădeanului de rând, ideea construirii unui simbol al Oradiei este acum în faza de „ghicire” a subiectului.

În cadrul concursului organizat de Primărie pentru stabilirea a ce anume va fi acest simbol cocoţat pe Dealul Ciuperca, tocmai s-a încheiat termenul de depunere a dosarelor şi se aşteaptă jurizarea proiectelor depuse.

„Vineri a expirat termenul de depunere a proiectelor şi, la acest moment, avem 20 de mape înscrise în concurs, în condiţiile în care au fost cumpărate 48 de mape. În prima parte a acestui sfârşit de săptămână, vineri şi sâmbătă, se va întruni juriul pentru judecarea materialelor depuse, urmând ca anunţarea câştigătorului şi premierea să se facă în 8 mai”, ne-a spus Mirela Macra, inspector în cadrul Serviciului Comunicare din Primărie.

„Noi n-am cerut CV-ul celor care au depus proiectele, dar din discuţii am aflat că sunt, între ei, studenţi la Arhitectură, pensionari sau ingineri”, spune angajata Primăriei. De altfel, premiile puse la bătaie nu sunt tocmai neglijabile, competiţia oferind câştigătorilor 3.000 de euro şi fiecărui participant câte o diplomă pe care o va putea folosi în promovarea propriilor interese de imagine. „Juriul poate decide acordarea sau neacordarea premiului, precum şi eventuale alte variante de premiere”, se arată în regulamentul concursului naţional de idei „Oradea – rebranding”.

Interes diferit

În condiţiile în care interesul pentru concurs a fost crescut, fapt probat şi de cele 48 de mape cumpărate şi cele 20 de proiecte depuse, orădenii nu s-au prea înghesuit la a se implica în jurizare. Unul dintre cei şapte membri ai juriul se trage la sorţi dintre mai mulţi, care şi-au manifestat dorinţa de a participa depunând formularele completate cu datele personale şi decupate din Ziarul Primăriei.

Conform funcţionarei din Primărie, doar zece astfel de formulare au fost primite la Serviciul Comunicare, pentru alegerea reprezentantului societăţii civile în juriu. „Am vrut să mă înscriu, dar când am aflat că orădenii au un singur reprezentant în juriu şi că acesta este tras la sorţi, am renunţat. Mă îndoiesc că acesta va avea un cuvânt prea greu de spus şi nu cred că merită efortul”, ne-a mărturisit orădeanca Daniela Ghenţ.

Cristina Ghilea6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor