200.000 de lei pentru plantările de primăvară

2Comentarii
200.000 de lei pentru plantările de primăvară
În intervalul 1-30 aprilie ar urma să aibă loc campania plantărilor municipale de primăvară. Licitația pentru achiziția arborilor s-a terminat în urmă cu două săptămâni, firma câștigătoare a fost Aquaplant SRL Oradea.

”În total se vor achiziționa 188 de arbori la prețul de 196.976 lei (fără TVA). Toți arborii trebuie să fie prevăzuți cu baloți de pământ, să aibă înălțimea de minimum 4 metri, circumferința de minimum 26 cm, iar coroana formată pe cel puţin o treime din înălțime. Printre speciile de arbori se numără: pruni și peri ornamentali, salcâmi japonezi, tei, arțari și frasini”, transmite Primăria printr-un comunicat de presă.

”Spre deosebire de anii trecuţi, Primăria Oradea a solicitat prin caietul de sarcini ca udarea celor 188 de arbori să se facă de firma câștigătoare pe o perioadă de doi ani de zile de la semnarea procesului verbal de recepţie a lucrărilor de plantare. Totodată, udarea se va face cu o frecvenţă de 3 ori pe săptămână, cu excepţia zilelor când temperatura va fi mai mică de 5 grade sau a zilelor cu precipitații”, a declarat Mircea Stejeran, şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Direcției Tehnice din Primărie.
Printre amplasamentele vizate se numără: B-dul Dacia (tronson între str. Transilvania și str. Podului), scuar str. Xenopol, str. Clujului, Centrul Civic (zona Billa, zona catedralei), Parc 1 Decembrie, Parc Mihai Viteazul, Parc Seleuș, Parc Salca, Parc I. C. Brătianu, Parc Ion Păun Pincio etc.

Replantări

Stejărean spune că subalternii săi au inventariat și zonele unde trebuiau înlocuiți puieții plantați în anii trecuți, conform contractelor cu firmele furnizoare.
31 de arbori au fost prevăzuți în locul celor care s-au uscat, în așa numitul Lot 2: 2 în parcul de la Electrometal, 4 în scuarul Grădinarilor, 2 în str. Miron Pompiliu, 2 în Piața Tineretului, 3 pe D. Gherea, 2 pe str. Miron Costin, 1 pe Stefan Zweig, 12 pe Făgărașului, 3 în Cartierul Prima.

În Lotul 4 au fost necesare 64 de replantări: 16 în Parcul Tușnadului, 1 în Parc Aluminei, 4 în Parcul Magnoliei, 1 în părculețul de pe Mehedinți, 4 pe Sovata, 1 pe Moldovei, 5 pe Șelimbărului, 20 pe centură, 8 în parc pe Matei Corvin și 4 pe Slatinei.

Cele două loturi au fost contractate cu RER Ecologic, pentru trei ani.

Adenandara, pe Lotul 3 și-a asumat replantarea a 51 de arbori ornamentali: 13 pe Doja, 5 pe Republicii, 10 pe Codrilor și Piatra Craiului, 2 pe Th. Neș, 9 pe Apostol Andrei, 5 pe Enescu și 7 la APM, pe Dacia.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor