200 de euro, căsătoria

200 de euro, căsătoria
ORADEA – Parlamentul României şi-a dat acordul pentru sprijinirea tinerilor căsătoriţi cu 200 de euro la prima căsătorie. Proiectul de lege privind acordarea sprijinului financiar la constituirea familiei a fost adoptat de Parlament prin Legea nr. 396/2006, publicată în MO nr. 892/02.11.2006.

„Legea prevede că începând cu 1 ianuarie 2007, din bugetul Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei se va acorda un sprijin financiar la constituirea familiei, în cuantum de 200 de euro, echivalentul în lei. Condiţia este ca fiecare dintre soţi să fie la prima căsătorie şi să aibă domiciliul sau reşedinţa în România”, ne-a informat Simona Vesa, director executiv la Direcţia de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie (DMSSF) Bihor.

Pe bază de cerere

Sprijinul financiar se va acorda pe baza unei cereri, care va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere. Cererea se va depune în termen de 30 de zile de la data încheierii căsătoriei, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor. În termen de cinci zile de la data înregistrării cererii, primarul va stabili, prin dispoziţie scrisă, dreptul la acordarea sprijinului financiar.

Banii se vor acorda familiei solicitante în termen de 30 de zile de la data emiterii dispoziţiei, prin mandat poştal sau în cont curent personal. „Suma nu se impozitează şi nu se va lua în considerare la stabilirea altor drepturi şi obligaţii”, explică directorul DMSSF Bihor. DMSSF va monitoriza şi evalua aplicarea prevederilor Legii nr. 396/2006, iar prin intermediul Comisiei de Mediere Socială va clarifica divergenţele dintre solicitanţii sprijinului financiar şi primar.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase