200 de euro pentru fiecare tonă de produse româneşti

De Simona Drimbău
2Comentarii
Vor susţinerea produselor româneşti
Vor susţinerea produselor româneşti
Se doreşte susţinerea produselor agricole româneşti destinate consumului cu prime de la stat.

Conform unui proiect de lege, fiecare fermier care se ocupă cu comercializarea produselor agricole româneşti ar trebui să primească o primă de la stat în valoare de 200 de euro, pentru fiecare tonă de produse româneşti destinate consumului. Sprijinul va fi de maximum 10.000 euro/beneficiar.

„Valoarea primei de comercializare reprezintă contravaloarea în lei a 200 euro/tona/10.000 ouă pentru produsele agricole primare comercializate către unităţi de procesare şi nu poate depăşi 20.000 de euro anual pe beneficiar, respectiv contravaloarea în lei a 100 euro/tona/10.000 ouă pentru produsele agricole primare comercializate direct pentru consum, care nu poate depăşi 10.000 euro anual pe beneficiar”, se arată în document.

Scopul proiectului

Iniţiatorii proiectului spun că scopul acestuia este de a susţine producătorii agricoli români şi de a încuraja consumul de produse agricole româneşti, care au o calitate ce nu poate fi contestată.

„Una dintre cele mai importante probleme pe care le înregistrează economia României în prezent este reprezentată de accesul extrem de redus al producţiei agricole autohtone, prin comercializare, în piaţa locală, naţională. Prin implementarea unei astfel de măsuri, sănătatea românilor va fi protejată prin consumul de produse agricole primare româneşti a căror calitate nu poate fi contestată, iar satul românesc va renaşte după perioada destul de lungă în care a fost abandonat. Această formă de stimulare va conduce la dublarea cantităţii de produse agricole primare procesate în România, fapt ce va determina, implicit, creşterea veniturilor producătorilor agricoli”, se arată în expunerea de motive.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor