200 de pasari si animale mici, expuse

5Comentarii
Imagini din expoziţie Foto: Ioan Hasas
Imagini din expoziţie Foto: Ioan Hasas
Căminul cultural din Vadu Crisului a fost gazda Expozitiei zonale de pasari si animale mici. La eveniment au participat peste 50 de crescători cu peste 200 de exponate apartinând crescătoriilor din zonă.

„Despre creşterea porumbeilor domestici, în general, există mărturii scrise de acum 3000 de ani, ele conţin referiri mai ales la porumbeii crescuţi ca obiect de cult religios, la cei folosiţi ca aducători de ştiri sau pentru carne. Astazi columbofilii îngrijesc aceste zburătoare doar din pasiune, ducându-şi păsările la diferite concursuri de frumuseţe sau de zbor. Într-un oraş este mult mai uşor să organizezi o expoziţie, din mai multe motive: ai la dispoziţie mai multe săli din care poţi să alegi, există un număr de mai amre de mebri şi crescători care ajută la organizare, şi nu în ultimul rând poţi să aştepti să participe un număr ridicat de vizitatori. În mediu rural doar ambiţia crescătorilor din zonă dublată de susţinerea conducerii primăriei poate să aibă ca rezultat organizarea unui astfel de eveniment ”, spune Ioan Hasas, un pasionat crescător de porumbei voiajori, viceprimar de Vadu Crisului.


Crescători ca Sandu Puşcău, Mititean Paul, Kovaci Viktor, Păcurar Petru, Rus Florian, Ardelean Ovidiu, Miere Gavril, Dubău Alexandru, Borodan Cosmin, Todos Cristian, Gavriluţ Marius, Şchiop Călin, Bodea Şerban din Vadu Crişului, Leho Emil din Gheghie, Kalman Ludovic, Cofar Florin, Kelemen Iuliu, Jurcuţ Alin, Lasac Ioan din Aleşd, Opre Viorel din Ortiteag, Tus Valentin din Borozel, Gardan Daniel din Groşi fac ca în fiecare an Căminul Cultural din Vadu Crişului să se umple cu exponate. O expoziţie este întotdeauna binevenită deoarece crescătorii îşi pot arăta rezultatul muncii lor, pot compara nivelul la care au ajuns cu cel la care se prezintă restul participanţilor.

Rase diverse

Toţi cei care au vizitat la sfârşit de săptămână expozitia de la Vadu Crisului au avut posibilitatea să admire cei152 de porumbei, 36 de găinii şi 28 iepuri. Porumbei voiajori, Jucator Roller de Cluj, Porumbei Voltaţi, Urias Maghiar, Tobosar Arab, Voiajor German de frumuseţe, Porumbei King, Karrier, Gusati sunt doar câteva dintre rasele de porumbei care au fost expuse la Vadu Crişului. Din expoziţie nu au lipsit nici fazanii, rasele de găini Brahma sau rasele pitice, iepurii din rasa Uriaşul Belgian sau Fluture . Participanţii au putut participa şi la o tombolă, unde pentru 5 lei puteai câştiga porumbei, cărţi, medicamente, articole columbofile.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor