200 de salontani mai aproape de Luna

Eveniment astronomic
Eveniment astronomic
În cadrul Internaţional Observe the Moon Night (Noaptea Internaţională de Observare a Lunii), şi cercul de astronomie salontan a fost prezent cu două telescoape.

Primul telescop provine de la Liceul Teoretic Arany János şi măreşte luna de 25 de ori, iar cel de-al doilea îl are ca proprietar pe Mátyás Csukás prin care se vedea luna mărită de 60 de ori.

Conducătorii Cercului de Astronomie Kulin György dl. Csukás Mátyás şi d-na prof. Kiss Mária ne-au spus că asociaţiile internaţionale de astronomie organizează anual evenimente pentru public. . Acest eveniment se organizează din 2010, iar dl. Csukás a fost invitat atunci la Oradea de către prietenii săi. Anul trecut, din păcate a fost noros şi nu s-a putut observa nimic, dar anul acesta a fost cu noroc şi chiar dacă mai treceau pâcle de nori, în cea mai mare parte a timpului, luna s-a văzut foarte clar. Pentru cei aproape 200 de salontani care au avut curiozitatea să participe la eveniment, , a fost foarte interesant. Cei dornici de asemenea experienţe, se pot înscrie la Clubul de Astronomie Kulin György, care îşi desfăşoară activitatea de regulă sâmbăta (din două în două săptămâni). Înscrieri se fac şi pe profilul de facebook.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !