2.000 de concediati colectiv in 2010

2.000 de concediati colectiv in 2010
Din sectorul bugetar au fost concediaţi colectiv în Bihor în anul 2010, 165 de angajaţi.

În perioada ianuarie 2010 – decembrie 2010 un număr de 36 de agenţi economici au depus la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor proiectul de concedierecolectivă pentru un număr de 2.023 persoane.

Cauze

Conform statisticilor, cauzele disponibilizărilor sunt efectul restructurărilor cauzate de încetarea definitivă a activităţii, situaţie în care s-au găsit şapte angajatori. Aceştia şi-au încetat complet activitatea, intenţionând disponibilizarea unui număr de 518  persoane, din care au fost disponibilizate efectiv un număr de 510 persoane.   

O altă cauză a fost restructurărilor a fost lipsa de comenzi, ceea ce a dus la intenţia de-a disponibiliza un număr de 609 persoane, de la zece angajatori. Din acestea, au disponibilizate efectiv un număr de 591 persoane. 

„Restructurările cauzate de condiţiile meteorologice ale anotimpului rece, care a împiedicat desfăşurarea normală a activităţii în construcţii şi agricultură, a dus la intenţia de-a disponibiliza 922 de persoane de la 13 angajatori. 824 au fost disponibilizate efectiv”, a precizat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

Aplicarea Ordonanţei de Urgenţă nr.63/2010, de reducere a personalului din sectorul bugetar, a dus la intenţia de-a disponibiliza un număr de 165 persoane, de la şase angajatori din care au fost disponibilizate efectiv 165 de persoane.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !