2007 – Anul egalităţii de şanse

2007 – Anul egalităţii de şanse
ORADEA - Începând cu ora 9:00, unul dintre cele mai căutate locuri ale Oradiei, a fost Casa  de Cultură a Sindicatelor, locul desfăşurării „Bursei generale a locurilor de muncă”.

Desfăşurată sub egida Uniunii Europene, „2007 – Anul egalităţii de şanse pentru toţi”, bursa organizată de AJOFM Bihors-a desfăşurat în Oradea şi Beius.

„Sunt prezente 96 de firme, 84 dintre acestea la Oradea. Numărul locurilor de muncă oferit este de peste 1.500, dintre care 350 la Beius. Ponderea pentru studiile superioare este destul de mare, comparativ cu anii trecuţi, scăzând numărul posturilor oferite pentru muncitorii necalificaţi”, a precizat Dorel Drăghici, directorul executiv al AJOFM Bihor.

 

 

 

Domenii

Prezenţa la „Bursă” a fost destul de constantă în sensul că lumea nu s-a aglomerat de la primele ore. „Este mai bine aşa. Unii vin, alţii pleacă fluxul fiind constant de azi dimineaţă”, ne-a declarat Daciana Nica, directorul executiv adjunct al AJOFM Bihor.

În privinţa ofertelor, se observă o creştere a numărului locurilor de muncă în domeniul asigurărilor şi cel destinat inginerilor de toate felurile. „Se pot obţine satisfacţii mari în domeniul asigurărilor.

Principalul lucru pe care trebuie să-l aibă cei care aleg această meserie este abilitatea de a comunica”, apreciază Diana Iovan, consultant financiar la Allianz Tiriac Oradea. De aceeaşi părere este şi Ionel Sferle, director AIG Life. „În domeniul asigurărilor tot timpul va fi loc pentru cei care au abilităţi native de comunicare şi libertate în exprimare.

Cu atât mai mult, acum cu intrarea pensiilor private. Nimeni nu ne limitează la un anumit număr de locuri de muncă. Selecţia se face natural, rămân doar cei mai buni”, a subliniat Ionel Sferle.

Inedită a fost prezenţa Poliţiei Judeţene cu un stand special amenajat. „Oferta noastră este pentru şcolarizarea tinerilor cu vârsta sub 25 de ani, care au liceul terminat şi anumite calităţi native”, a declarat Florin Bogolea, de la Poliţia de Proximitate.

Părerile celor care îşi căutau un loc de muncă erau împărţite. Dacă unii erau mulţumiţi de ofertă, alţii ar fi preferat mai multe locuri în anumite domenii. „În domeniul economic şi juridic oferta este destul de slabă. În asigurări nu am curajul să intru, fiindcă am mai încercat”, spune L.V. o tânără din Ucraina, care vorbea destul de bine româneşte, cu studii în domeniul economic.

Dan Birta

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase