2008, vine cu impozite noi

2008, vine cu impozite noi
DEVA – De la 1 ianuarie 2008 vor avea loc câteva schimbări în ceea ce priveşte impozitele şi taxele. Acestea vizează, în general, lărgirea bazei de impozitare şi eliminarea unor facilităţi de care beneficiau persoanele cu venituri mai mari.

Modificările aduse Codului Fiscal, care au intrat în vigoare în prima zi a anului, îi vor afecta în principal pe salariaţii cu venituri de peste 2.000 de euro. Astfel, s-a eliminat prevederea potrivit căreia se scutesc de la plata asigurărilor sociale angajaţii cu venituri mai mari de cinci salarii medii brute. Practic, prin această modificare salariaţilor cu pricina li se vor reţine mai mulţi bani pentru asigurările sociale, de ordinul câtorva sute de lei.

 

Tot de la 1 ianuarie 2008, toţi angajaţii vor trebui să plătească contribuţiile de asigurări sociale pentru tot venitul salarial brut, nu pe cel de bază aşa cum se întâmplă acum. Astfel se vor reţine 9,5% din prime, stimulente, sporuri, ore suplimentare sau venituri obţinute de salariat din profitul net al companiei la care lucrează.


Pasionaţii de jocuri de noroc de tip cazinou sau maşini electronice nu se vor mai bucura de câştiguri integrale, în cazul în care dau lovitura, ci de sume cu 20% mai mici în cazul în care cuantumul nu depăşeşte 10.000 lei, şi cu 25% mai scăzute dacă valoarea câştigului este mai mare de 10.000 lei. Până în prezent aceste câştiguri nu au fost fiscalizate. De asemenea, IMM-urile, care sunt înregistrate ca microîntreprinderi, vor trebui să plătească, din acest an, un impozit pe venit mai mare cu 0,5% faţă de 2007.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !