2009, an bun pentru RAPAS

6Comentarii
Romulus Cosma
Romulus Cosma
Deşi este criză, RAPAS a realizat în anul 2009 încasări de peste 9 miliarde de lei vechi.

Regia Autonomă Pieţe Agrement Salubritate (RAPAS) şi-a prezentat joi, 29 ianuarie 2010, raportul de activitate pe anul 2009. Romulus Cosma, directorul general şi Szuhai Bimbo Tibor, directorul tehnic al regiei, au scos în evidenţă principalele investiţii făcute de regie anul trecut. „Deşi anul 2009 a fost un an de criză, am realizat încasări de peste 9 milioane de lei, peste ceea ce ne-am propus. Astfel, bugetul realizat din cifra de afaceri: producţia vândută şi venituri din vânzarea mărfurilor a fost de 9,434 milioane de lei, faţă de cel propus de 8,280 de milioane de lei”, a precizat Romulus Cosma.

Investiţii

Principalele investiţii efectuate de RAPAS în 2009 au fost legate de Cimitirul Municipal, Grădina Zoologică şi Piaţa Obor. „În Cimitirul Municipal s-a modernizat Capela Municipală, s-a confecţionat o poartă spre Cartierul Europa şi s-au asfaltat şi amenajat aleile. În 2010 vom demara două lucrări importante: parcelarea şi extinderea Cimitirului Municipal cu 10 ha spre Aleea Salca şi extinderea clădirii administrative, lucrări ce se ridică la peste cinci milioane de lei”, a spus directorul RAPAS.

O altă realizare importantă a regiei este legată de Grădina Zoologică. „S-au luat măsuri pentru diminuarea excedentului de animale la speciile lupi, urşi şi lei, prin sterilizarea masculilor de lupi, transferul în Rezervaţia de la Zărneşti a doi urşi şi a trei feline în Africa de Sud. Alte 13 exemplare vor fi expediate în Parcul Zoologic Yorkshire din Anglia în luna februarie”, ne-a informat directorul tehnic.

Pe de altă parte, în 2010 va demara proiectul de investiţii: „Amenajarea, modernizarea şi extinderea cu 3,3 ha a Grădinii Zoologice Oradea”.

Modernizarea Pieţei Obor a fost o altă prioritate a RAPAS în anul care a trecut. Pe lângă lucrările la sectorul de legume fructe, unde s-au creat condiţii mai bune pentru comercianţi şi clienţi, s-a modernizat şi zona pieţei auto, realizându-se o reţea de căi de acces şi zone pentru staţionarea maşinilor aduse la vânzare. „Investiţiile în Piaţa Obor s-au ridicat la 759 de mii de lei noi”, a precizat Romulus Cosma.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor