2018: autorizații de construire în scădere, mai multe certificate de urbanism

De Cristina Ghilea
1Comentariu
2018: autorizații de construire în scădere, mai multe certificate de urbanism
Arhitectul șef Radu Fortiș se ferește să dea o interpretare cifrelor în sensul că s-ar frâna investițiile în construcții.

În prima ieșire publică în fața presei, arhitectul șef Radu Fortiș a expus, vineri, raportul de activitate al Instituției Arhitectului Șef aferent anului trecut. Analiza cifrelor arată că anul 2018 a consemnat o creștere a numărului certificatelor de urbanism emise cu 4% față de anul anterior și cu 28% peste media anilor anteriori. Acestea sunt, în general, acte de informare, utile înainte de orice intervenție constructivă la un imobil.

A scăzut numărul autorizaţiilor de construire cu cca. 8% față de anul trecut, dar, față de media anilor anteriori, e totuși, o creștere cu 6,7%.
Arhietectul șef a spus că nu știe cum să interpreteze această dinamică. Bazat pe experiență, el a speculat că nu este vorba, neapărat, de scăderea sectorului de construcții, dat fiind că o singură autorizație se poate referi, de exemplu, la blocuri de locuințe și nu doar la o casă particulară.

Arhitectul șef Radu Fortiș ©

Asta cu atât mai mult cu cât a crescut simțitor numărul autorizaţiilor de desfiinţare, cu 21% față de anul trecut și cu 6,6% față de media anilor anteriori. În condițiile supraimpozitării severe a proprietăților industriale abandonate, începând din acest an, e de așteptat ca noi terenuri intravilane, cu acces la facilități și drumuri modernizate, să intre pe piața terenurilor, interesantă pentru dezvoltatori.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor