Îi vor dependenţi doar de munţi

Îi vor dependenţi doar de munţi
BIHOR - La fel ca în ultimele două veri, inspectorii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere (CPECA) Antidrog Bihor cutreieră taberele şcolare administrate la Oradea, Şuncuiuş, Remeţi şi Valea Brătcuţei de Direcţia de Tineret Bihor.

Astfel, de mai bine de o lună, specialiştii CPECA Bihor, împreună cu
emisarii Centrul Internaţional de Luptă Antidrog Oradea, derulează a III-a ediţie a campaniei de prevenire a consumului de droguri intitulată „Vacanţă fără praf”. Campania urmăreşte reducerea factorilor de risc care conduc la consumul de droguri cu ajutorul sfaturilor şi discuţiilor purtate cu adolescenţii care merg în tabere.

Totodată, specialiştii CPECA îi îndeamnă pe tineri să practice sportul şi ieşirile în natură ca alternativă de obţinere a unor satisfacţii reale în locul falselor senzaţii de bună-dispoziţie provocate de droguri.

„Scopul proiectului este prevenirea consumului de droguri prin facilitarea discuţiilor interactive şi a activităţilor de petrecere a timpului liber adresate tinerilor, punând accent pe dezvoltarea unor abilităţi personale şi sociale. Săptămânal derulăm activităţi în cadrul centrelor de agrement pentru tineret din Oradea, Şuncuiuş, Remeţi şi Valea Brătcuţei, în cadrul cărora le sunt prezentate tinerilor principalele aspecte teoretice privind consumul de droguri, sunt difuzate spoturi, filme documentare de scurt şi lungmetraj, precum şi filme documentare cu mărturii ale foştilor narcomani”, explică Ilinca Şandor, coordonatorul CPECA Bihor.

Tentaţii în tabere

„E frumos în tabere, dar acolo întâlnim uneori şi tineri teribilişti, care beau alcool sau chiar fumează o marijuana profitând că au scăpat de supravegherea părinţilor. E bine că specialiştii antidrog dau sfaturi pentru a ne feri de astfel de anturaje şi vicii cu riscuri destul de mari”, ne-a declarat Ioana, aflată în tabăra din Şuncuiuş.
Totodată, inspectorii CPECA Bihor mai împart sfaturi şi pliante antidrog şi în ştrandurile orădene.

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !