Împotriva delicvenţei

ORADEA - Marti la Colegiul „Mihai Viteazul” a avut loc proiectul „Tineri împotriva delicvenţei”, susţinut de Inspectoratul de Poliţie Bihor, Direcţia prevenire, reprezentat de inpectorul Flaviu Iova, în colaborare cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, reprezentată de comisarul Ungur Gheorghe şi cu Uniunea Femeilor Bihor, reprezentată de Mioriţa Săteanu.

Proiectul desfăşurat este unul de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării adolescenţilor. Delicvenţa juvenilă este o prioritate a poliţiei pentru că în ultimii ani s-a înregistrat o creştere îngrijorătoare a acesteia precum şi a traficului de persoane, subiect de asemenea inclus în discuţie. „Din păcate a scăzut vârsta de la care tinerii comit acte ilegale, iar majoritatea sunt victime ale delicvenţei juvenile. Cauzele principale sunt educaţia primită în familie şi în societate. Aceşti tineri duc lipsă de modele de viaţă, deoarece vad în jurul lor mai multe exemple negative” declară inspectorul Flaviu Iova.

Participare activă

Până la data de 18 octombrie, de Ziua Europeană Împotriva Traficului de Persoane, urmează să se desfăşoare în şcoli mai multe concursuri pe acestă temă, iar participanţii vor crea panouri şi postere cu mesaje şi imagini antidelicvenţă, vor crea videoclipuri şi chiar piese de teatru cu tema „Fii inteligent, nu violent”. Totodată elevilor prezenţi li s-a explicat mai pe larg ce înseamnă traficul de persoane, tipurile de exploatare a unei persoane şi măsuri de prevenire ale acestui fenomen. „Ei trebuie să înţeleagă că efectele psiho-sociale ale traficului de persoane sunt mult mai grave decăt cele aparute în urma altor factori cum ar fi consumul de droguri sau alcool, de aceea trebuie să se ferească pentru a nu cădea victime” spune comisarul Ungur Gheorghe. În urma discuţiilor avute, se aşteaptă de la elevi iniţiative pozitive şi colaborare, atât la concursurile organizate cât şi în viaţa de zi cu zi.

Alexandra Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase