În aşteptarea antrenorului principal

În aşteptarea antrenorului principal
La primul antrenament al FC Bihor au participat 28 de jucători, nouă dintre ei fiind în probe.

Majoritatea jucătorilor din vechea gardă s-au prezentat joi la reunirea lotului FC Bihor. Excepţiile sunt Lipitor şi Ţârcă, ambii absentând motivat, în timp ce Ayza, Tomaz, Baiano, Lucas, Mihu, Lorincz şi Szasz nu mai intră în planurile de viitor ale conducerii aministrative. La primul antrenament nu au participat nici campionii Fl. Pop, Ardelean, Butuc, Teşan, D. Paul, la care se adaugă Pantea, toţi susţinând ultima probă a Bacalaureatului. Nu a fost nici antrenorul principal, numirea lui urmând să se producă cel mai probabil la şedinţa AGA de vineri dimineaţa. Prima opţiune este Adrian Văsâi, a doua un localnic, dar nu sunt excluse alte surprize.


Filiera Codoban

În schimb, au fost prezenţi nouă jucători noi, iar alţii sunt pe drum sau au ajuns între timp. Nume fără rezonanţă, care nu s-au evidenţiat pe la  formaţiile la care au jucat ultima dată, au devenit liberi de contract şi au schimbat echipele ca pe ciorapi în ultimii ani. Cel mai interesant pare a fi fundaşul central Andrei Tânc, jucător format la FCM Reşiţa, dar care în ultimele opt luni a evoluat pentru FC Arieşul Turda.

Sunt şi jucători care au mai cochetat cu FC Bihor în diverse timpuri, gen Fărcuţa sau Todea, a căror carieră e în declin evident, cu toate că sunt tineri, dar ambii au o relaţie deosebită cu Adrian Alexandrescu. Nu e nici un secret că Todea este impresariat de Ionel Codoban, şi poate nu e singurul din grupul de nouă, un semn că agentul cu care FC Bihor s-a aflat în proces are din nou uşa deschisă la clubul finanţat din bani publici.


Antrenament scurt

Un caz mai special este Robert Villand. Fost jucător la U Cluj, mijlocaşul a debutat în Liga a II-a la 16 ani, dar în 2008 a fost anunţat că nu mai intră în planurile de viitor ale antrenorului Alpar Meszaros. Câteva luni a stat, după care a semnat cu Muscelul Câmpulung, echipă pentru care a marcat un gol în Liga a III-a, unde a fost ba titular, ba rezervă. Villand a cochetat în trecut cu loturile naţionale de juniori.

După ce au făcut cunoştinţă cu noii conducători, jucătorii au intrat pe mâna antrenorului Horia Rădulescu, cel care ar urma să fie secundul lui Adrian Văsâi, în condiţiile în care numirea sibianului se va concretiza. Şedinţa de pregătire a durat 60 de minute, perioadă în care fotbaliştii au făcut stretching şi alergări, monitorizaţi atent de preparatorul fizic Cornel Blăjan. „Doar prin muncă, seriozitate şi respect reciproc putem face performanţă. Este pentru prima dată când sunt la echipa de seniori, dar mulţi jucători din lot au trecut şi prin mâna mea”, a declarat Horia Rădulescu.

Lotul prezent la reunire

Portar: Călin Fildan

Fundaşi: Dumitru Muscă, Daniel Ambruş, Dinu Sânmărtean, Paul Şomodean, Claudiu Cosma, Cosmin Letan, Cătălin Miheş, Şerban Pop.

Mijlocaşi: Laurenţiu Opriceană, Cătălin Bucur, Laurenţiu Mândru, Ioan Filip, Cristian Andor, Alin Floruţ, Adam Achim, Novak Roland.

Atacanţi: Răzvan Radu, Lukacs Raymond.

Jucători noi: Andrei Tânc (fundaş central – 23 de ani – Arieşul Turda – liga 2), Robert Villand (mijlocaş – 21 de ani – Muscelul Câmpulung – liga 3), Andrei Kelemen (fundaş stânga – 25 de ani – Minerul Lupeni – liga 2), Petrică Dragoş (atacant – 20 de ani – Oţelul Galaţi II – liga 3), Răzvan Fărcuţa (mijlocaş – 23 de ani – FC Bioland Paleu – liga 4), Lucian Todea (mijlocaş – 23 de ani – Gloria Arad – liga 3). În plus, au mai sosit juniorii Suru, Jarcalete şi Ispas, toţi născuţi între anii 1991-1992, care pot fi cumpăraţi la „grilă”.

Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !