În campanie, la DNA

1Comentariu
În campanie, la DNA
HUNEDOARA – Primarul Hunedoarei şi cei 21 de consilieri locali au fost chemaţi la DNA să dea explicaţii în privinţa asocierii în participaţiune a Consiliului Local cu o firmă privată, în vederea amenajării şi exploatării parcului Corvinul din localitate.

Curtea de Conturi a stabilit că atât primarul, cât şi consilierii au făcut abuz în serviciu şi a trimis raportul său către DNA.
Cu toate că hotărârea Consiliului Local a fost validată într-o primă etapă de Instituţia Prefectului, şi reverificată, Curtea de Conturi a stabilit că hotărârea nu e oportună şi că, prin adoptarea ei, atât primarul cât şi consilierii au făcut un abuz în serviciu. „Există patru proiecte de hotărâri care se referă la acest subiect: acordul de principiu, aprobarea planului urbanistic de detaliu, contractul de asociere şi modificarea unui articol din acest contract. La unul singur am avut o abţinere, în rest s-a votat în unanimitate. Legalitatea acestor hotărâri a fost verificată de către compartimentele de specialitate, iar oportunitatea a fost decisă prin votul Consiliului Local”, spune primarul Nicolae Schiau. El consideră că concluziile celor de la Curtea de Conturi reprezintă un abuz, şi este decis să facă plângere împotriva lor, după ce DNA va închide dosarul.

Vine des la Hunedoara
Un control al Curţii de Conturi a fost solicitat chiar de primar în urmă cu câteva luni, când inspectorii acestei instituţii au verificat activitatea fostei directoare economice a primăriei hunedorene. În urma concluziilor acelui control, directoarea Liana Mirea a fost mutată pe alt post.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor