În febra testărilor naţionale

În febra testărilor naţionale
Peste 5.900 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, prima dintre cele două probe scrise din cadrul admiterii la liceu, cea de limbă şi literatură română. La nivelul judeţului Bihor au fost examinaţi 5.916 elevi.

„Pentru desfăşurarea acestor probe, în Bihor s-au înfiinţat 141 de centre de examinare (30 în Oradea, 14 în celelalte oraşe din judeţ şi 97 în comune) şi 57 de centre de comunicare, care preiau şi transmit subiectele”, a anunţat inspectorul şcolar adjunct, Ilie Crăciun.

„Elevii au primit un text literar şi unul nonliterar pentru explorare. Cerinţele au fost gradate. Au o doză mai mare de complexitate, dar nu cred că îi va pune în dificultate pe elevi, dacă aceştia au studiat”, a spus Viorel Mititean, directorul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”.  În 6 mai va avea loc testarea la Limba şi literatura maternă.

„În Bihor 1.215 elevi vor fi testaţi la limba maghiară, 33 la slovacă şi 19 la germană”, a mai spus Ilie Crăciun. Ultima probă, la Matematică, se va desfăşura miercuri, 12 mai. Cei care nu se prezintă la examene în această sesiune mai au o şansă în sesiunea specială din 25 mai – 2 iunie. Conform calendarului în 25 mai va avea loc proba la Limba şi literatura română, în 27 mai la Limba şi literatura maternă şi în 2 iunie, la Matematică.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !