În greva foamei de 11 zile!

1Comentariu
În greva foamei de 11 zile!
HAŢEG - Deşi medicii l-au sfătuit să renunţe, Nicolae Scorobete continuă să facă greva foamei în faţa Primăriei din Haţeg.

Ieri s-au împlinit 11 zile de când hunedoreanul a ales cea mai dură formă de protest pentru a sensibiliza autorităţile statului, pe care Scorobete le acuză de tergiversarea unui proces. Abia după nouă zile de la declanşarea grevei, Direcţia de Sănătate Publică şi-a trimis un reprezentant care să-l întrebe de… sănătate. Potrivit medicilor, ieri grevistul de la Haţeg avea glicemia 60. Dacă va scădea sub această limită există riscul ca acesta să intre în comă.

Instituţiile statului nu se arată interesate să discute cu un hunedorean aflat în greva foamei de 11 zile.

Protestul lui Nicolae Scorobete a început în urmă cu 11 zile. Hunedoreanul este nemulţumit de tergiversarea unui proces în care îl acuză pe preşedintele cooperaţiei Bucura din Haţeg de abuz în serviciu. Drept pentru care a ales să facă greva foamei în faţa Primăriei din Haţeg.

 

Cu toate acestea, grevistul susţine că, pe parcursul celor 11 zile de greva foamei, nici un reprezentant al unei instituţii din judeţ nu a venit să discute cu el. „Primarul a plecat în străinătate dar mi-a spus că nu e de competenţa lui acest caz. Cei de la Direcţia pentru Sănătate Publică au venit abia în urmă cu două zile. Şi de atunci trimit, zilnic, medicii care îmi verifică glicemia. Ieri am avut glicemia 60 iar medicii mi-au spus să renunţ la grevă, altfel există pericolul să intru în comă„ spune Scorobete.

Şi totuşi, cine răspunde?
Dincolo de faptul că procesul său este tergiversat de trei ani, cea mai mare nemulţumire a grevistului este că nimeni nu îl bagă în seamă. „Nu pot să cred că un om care alege să moară de foame în faţa unei instituţii a statului poate fi sfidat într-un asemenea hal. Ştiu că am dreptate şi dacă pe nimeni nu interesează acest lucru prefer să mor pentru ea„ a spus Scorobete.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor