În luptă cu lăzile de bere

În luptă cu lăzile de bere
ORADEA - Una dintre principalele provocări lansate la Serbările Cetăţii, de la sfârşitul săptămânii, a foct competiţia de căţarat lăzi de bere, unde vizitatorii Cetăţii şi-a încercat puterile. Competiţia a fost organizată de un alpinist utilitar, la invitaţia organizatorilor. 

Concursul s-a aflat la prima ediţie când a fost oirganizat la Oradea, iar cu această ocazie orădenii au reuşit să stabilească unele recorduri locale. La fete recordul este, după primele două zile, de 22 de lăzi, iar la băieţi un băiat de 16 ani a reuşit să se caţere pe 21 de lăzi. Concursul a prins foarte bine în rândul vizitatorilor, circa o sută de orădeni s-au înscris în competiţie. La final, fiecare a primit o diplomă pe care a fost trecut numărul de lăzi pe care a reuşit să urce.

O provocare

„Concursul este pentru distracţie şi oricine poate veni să îşi încerce îndemânarea”, susţine Frugyik Attila, organizatorul concursului. Participanţii, pe de altă parte sunt de părere că proba nu este atât de simplă precum pare. „E cam greu pentru că trebuie să te concentrezi mult şi pe deasupra sunt şi emoţiile”, susţine „la cald” Anamaria Huvelyes, care a urcat pe 20 de lăzi.

„A fost mai greu decât mă aşteptam. Trebuie să te concentrezi bine şi să îţi menţii echilibrul, dar este foarte distractiv, atât pentru privitori, cât şi pentru căţărători”, susţine colegul nostru Ovidiu Morcan.

Competiţia a fost importată din Franţa, unde recordul este de 34 de lăzi, iar în ţară mai există un record în Satu Mare, acolo fiind urcate 27 de lăzi.

Vali Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !