În luptă cu „piraţii şoselelor”

1Comentariu
În luptă cu „piraţii şoselelor”
Margarină, legume-fructe, carne, plante ornamentale – a confiscat Garda în ultima săptămână.

Comisarii Gărzii Financiare Bihor (GFB) sunt din ce în ce mai solicitaţi, o dată cu apropierea Paştelui. Transporturile intracomunitare către firme fantomă sunt tot mai dese. Potrivit lui Călin Gal, comisarul şef al GFB, în ultima vreme au fost confiscate produse alimentare, legume-fructe, carne.

„În ultima vreme s-au intensificat transporturile intracomunitare, pur şi simplu s-au dublat. Se vede că se apropie Paştele. Agenţii economici se aprovizionează cu produse specifice”,a precizat Călin Gal.

Doar în ultima săptămână au fost confiscate 22 de tone de banane, 19,5 tone de margarină, plante ornamentale în valoare de 66.700 de lei, 20 de tone de carne de porc şi alte cantităţi de legume fructe. Toate aveau ca destinatar firme fantomă, firme inexistente.

„Aviz transportatorilor. Ei răspund de marfă în timpul transportului. Noua practică de care uzează: au 2-3 CMR-uri gata completate, pe firme diferite şi, în unele cazuri chiar şi cu furnizori diferiţi, fără dată, care se pune de către şofer. Singura soluţie este însoţirea acestor transporturi până la destinatar”, a declarat comisarul şef al GFB.

Cei mai periculoşi sunt şoferii polonezi, adevăraţi „piraţi ai şoselelor”. Săptămâna trecută un şofer s-a blocat în tir. A anunţat Interpolul din Ungaria, spunând că este atacat. În cele din urmă s-a ajuns chiar şi pe la ambasade. Şoferul transporta carcasă de porc din Danemarca către o firmă fantomă.

Controale

În perioada care urmează GFB va începe verificările la tot ceea ce înseamnă produse de Paşte, atât în pieţe cât şi în magazine şi centre comerciale. „Activitatea de verificare se va desfăşura atât în Oradea cât şi în judeţ, în târguri, oboare şi magazine.Vom verifica sistemul de utilizare a caselor de marcat. Se va verifica şi modul de comercializare a produselor accizate, în special a băuturilor alcoolice care nu respectă prevederile Codului fiscal, care nu sunt timbrate sau au banderole false”, a subliniat Călin Gal.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor