În proces cu urmaşii lui Sturdza

În proces cu urmaşii lui Sturdza
BALC – Domeniul de la Balc este populat de aproximativ 700 de mistreti şi câteva zeci de cerbi din Austria. Înaintea lui Ţiriac, domeniul cinegetic de la Balc l-au mai utilizat Maria Tereza, şi Nicolae Ceauşescu.

Fondul la care a renunţat Ţiriac a fost scos la licitatie este populat cu 108 mistreţi, 400 iepuri, 24 de cerbi şi 64 de căpriori. PricewaterhouseCoopers a evaluat, în urmă cu patru ani, investiţiile făcute de fostul administrator al fondului, Ion Ţiriac, membru în două asociaţii Zimbrul şi Wild Boar la 1,6 milioane de euro.

Ion Ţiriac a intrat în conflict, pentru domeniul de la Balc, cu urmaşii familiei Sturdza. Moştenitorii familiei Sturdza au formulat o plângere penală împotriva fostului tenismen. Obiectul plângeriii este tulburarea de posesie. Documentul a fost depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, iar pe lângă Ţiriac este reclamată şi conducerea Inspectoratului Silvic Marghita.

Familia Sturdza reclamă imposibilitatea de a exploata 113 hectare de pădure, pentru care deţin titlu de proprietate, situate în interiorul domeniului de vânătoare din Balc. Moştenitoarea prinţesei Diana Ghica, Ioana Maria Alegne Cocea, susţine că este proprietara terenului din 2006. Ea spune că a dorit să vândă terenul, dar fiindcă nu a reuşit să intre pe proprietate nu a putut să definitiveze această acţiune. Iar Ţiriac i-a făcut, în acest sens, o propunere cu un preţ de 15 ori mai mic decât este valoarea reală.

Veronica Bursasiu

Fondul de vânătoare, atribuit direct0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !