În rol principal în „Frumuseţe pe muchie de cuţit”

1Comentariu
În rol principal în „Frumuseţe pe muchie de cuţit”
Coca Zibileanu zâmbeşte din nou şi ar putea reveni pe scena după care a tânjit de doi ani.

A avut o trecere rapidă pe scena Teatrului de Stat din Oradea. Dar într-un rol principal. Cel puţin aşa îşi amintesc foştii colegi de ea. „Coca Zibileanu mi-a fost colegă în 1990. A stat doar un an la Oradea şi a şi jucat în «Trei jobene». Chiar în rolul principal. A fost o fată foarte drăguţă. Mi-a plăcut de ea”, îşi aminteşte actriţa Mariana Vasile. Emisiunea de pe PRO TV care „repară destine” a adus miercuri seara pe micul ecran povestea unei actriţe care deşi încă tânără trăia drama unui autoexil impus . Din respect pentru spectatori a motivat actriţa Coca Zibileanu. „Trăiesc ca într-o peşteră cu multe galerii spre care mă îndrept şi de fiecare dată mi se sting lumânările în galerii”.

Personaj peltic

Aşa a descris Coca Zibileanu momentele grele prin care trecea. Totul a început cu o cangrenă care i-a distrus dantura. Astfel, actriţa a fost nevoită să poarte o proteză dentară. Ceea ce i-a alterat dicţia şi a scos-o de pe scenă. „“Nu poţi să-i spui regizorului să nu mai filmeze de aproape că mi se vede proteza”, mărturisea actriţa. Timp de doi ani, Coca Zibileanu a tânjit după scene şi aplauze. Fiindcă din cauza problemelor cu dantura a preferat să se retragă. A făcut dublaje pentru desene animate, dar „în ultima vreme am cerut să fiu chemată doar dacă au personaje peltice”, a spus Coca Zibileanu.

Actriţa a jucat la Teatrul Naţional Bucureşti alături de nume grele ale teatrului românesc- Mentorul său a fost Ştefan Iordache alături de care o regăsim în distribuţia din „Astă seară stau acasă”. Alături de Dan Puric numele Coca Zibileanu apare pe afişul piesei „Regizorul”. Părinţii ei ar fi vrut să devină medic, precum mama. Dar Coca Zibileanu a  preferat să vindece suflete şi a ales teatrul. Despre care spune că indiferent de rolul pe care îl joci, „chiar dacă ai roluri mici, produsul final îţi aduce o satisfacţie uriaşă”. În ultimii doi ani, cât a stat departe de teatru a citit, a făcut pe menajera sau „m-am jucat”- a făcut lucruri pentru copii. Coca Zibileanu a mărturisit însă că cea mai mare durere a ei, în această perioadă, a fost că a trebuit să primească bani de la mama ei. După două luni alături de medicii din echipa emisiunii, Coca Zibileanu a apărut zâmbitoare şi complet schimbată în faţa pritenilor şi a familiei care o aşteptau. Printre alte, Coca Zibileanu a suferit o intervenţie chirurgicală la nas, „care îmi dădea profil de vrăjitoare” şi o intervenţie complexă de ordin stomatologic. Noua Coca are acum un zâmbet perfect şi o nouă şansă. „Mă bucur că m-am urcat în ultimul vagon…”, a mărturisit actriţa referindu-se la şansa pe care i-a dat-o emisiunea moderată de Victor Slav.

Veronica Bursasiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor