În sprijinul nevoiaşilor

Foto J.B.
Foto J.B.
ORADEA – Noi locuinţe Habitat construite special pentru tineri proveniţi din orfelinate. Habitat pentru Umanitate Beiuş în parteneriat cu asociaţia Bunul Samaritean Beiuş vor construi în anul 2009 mai multe locuinţe pentru tineri sau familii de tineri proveniţi din orfelinate.

Săptămâna viitoare se va semnat la Beius un parteneriat între asociaţia Habitat pentru Umanitate Beius şi asociaţia Bunul Samaritean Beiuş. Ca urmare Habitat va derula anul viitor pe lângă construcţia clasică de case şi un proiect special adresat tinerilor proveniţi din orfelinate. Asociaţia Bunul Samaritean va pune la dispoziţie terenul şi va oferi consiliere celor care vor aplica pentru o locuinţă, iar Habitat va construicasele. Iniţial se vor clădi între cinci şi şapte locuinţe, în funcţie de numărul de aplicanţi şi de profilul celor care solicită o casă Habitat.

Sprijiniţi

„Acest proiect se adresează cu prioritate tinerilor necăsătoriţi, pentru că formează un grup defavorizat, neavând şansa să ajungă la punctajul unei familii cu copii. De aceea îi încurajez să depună o cerere. Din experienţa noastră de 11 ani până acum ştim că printre cei pe care i-am asistat sunt şi tineri cu care ne putem mândri, care au reuşit să înveţe o meserie, să păstreze un loc de munca şi să-şi administreze banii în aşa fel încât astăzi să merite şansa de a avea o locuinţa decentă, un cămin pe care nu l-au avut niciodată”, a punctat Nikolina Ciorna, director executiv al asociaţiei Bunul Samaritean Beiuş.

 

Cererile se pot şi depune începând cu luna ianuarie la sediul din Beiuş al asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş, situat pe str. N. Iorga, nr. 27 (în cartierul Habitat). Data limită la care mai pot fi depuse cererile este ultima zi a lunii martie din 2009. Cererile tip se găsesc la sediul Habitat şi Bunul Samaritean sau pe website-ul asociaţiei la adresa www.habitatbeius.ro, acestea se pot trimite şi prin poştă însoţite de actele doveditoare solicitate la finalul cererii.

„Pentru a face locuinţele într-adevăr accesibile familiilor nevoiaşe, folosim munca voluntarilor care reduce semnificativ costurile. De asemenea, am recurs la diferite soluţii constructive şi am folosit materiale de construcţie moderne care au redus considerabil costurile. S-a ajuns astfel la rate lunare de la 50 la 150 RON pe lună, în funcţie de tipul de locuinţă şi de suprafaţa casei”, a precizat Emil Popa, director comunicare al asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş.

Simona Albinaru0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !