În vacanţă pe bază de tichete

3Comentarii
În vacanţă pe bază de tichete
ORADEA/ BUCURESTI – De anul viitor vom putea merge în vacanţă pe bază de tichete. „În felul acesta salariaţii vor fi determinaţi să nu se orienteze exclusiv pe consum ci şi spre consumul de vacanţe, ceea ce va duce la refacerea capacităţii de muncă şi, implicit la creşterea productivităţii muncii”, este de părere Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

Aceasta a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute că proiectul de lege al tichetelor de vacanţă a primit girul Camerei de Comerţ şi Industrie şi urmează să fie depusă în Parlament.

Maxim 900 euro

„Este vorba de un proiect care dă posibilitatea angajatorului să finanţeze vacanţele angajaţilor până într-o sumă maximă pe an reprezentând echivalentul a şase salarii minime brute garantate pe economie, pe angajat. Aceasta înseamnă că, faţă de o situaţie în care, în acest moment, asemenea vacanţe s-ar putea finanţa din fondul social, care este limitat, şi ar fi, să zicem, vorba de o sumă în jur de 150 de euro pe salariat, care s-ar putea finanţa, ridicând deductibilitatea la o sumă de până la aproximativ 900 de euro”, a declarat Lucia Morariu. Conform proiectului, firmele nu se vor putea folosi de această facilitate doar dacă au profit, pe sistemul tichetelor de masă.

Secretarul de stat a precizat că proiectul de lege privind tichetele de vacanţă nu va duce la dificultăţi fiscale, deoarece se constituie într-un instrument de combatere a turismului la negru.

Proiectul de lege îi încântă pe majoritatea salariaţilor, care vor reuşi astfel să-şi petreacă într-un fel util concediile. „Poate aşa vor reuşi să mergem şi noi în concedii într-o staţiune. Altfel nu ne putem permite, fiindcă nu dispunem de fondurile necesare”, spune Vasile Radu, muncitor la o fabrică orădeană. În situaţia lui sunt majoritatea românilor care preferă să stea acasă în timpul concediilor, din lipsa banilor.

Dan Birta

Taguri: , ,


3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor