În vizită la Raluca

2Comentarii
În vizită la Raluca
De ziua ei, Raluca Topor – fetiţa bolnavă de leucemie care are nevoie mde 150.000 de euro pentru a-şi salva viaţa, a primit vizita colegilor ei de clasă, care au mers la spitalul unde aceasta este internată.

Colegii nu au mers cu mâna goală, ci încărcaţi de tot felul de cadouri, atât din partea lor, cât şi din partea altor elevi de la şcoala Lucian Blaga din Deva. „Nu se poate descrie în cuvinte ce impresionant a fost. Toţii copiii purtau tricouri cu chipul ei şi conturile în care se pot face donaţii. Cu greu Raluca şi-a stăpânit emoţiile. Împreună cu colegii ei a avut o mini-petrecere de ziua ei, organizată pe terasa spitalului. Copiii s-au jucat, au cântat şi au înveselit-o pe Raluca timp de câteva ore”, a declarat Mirela Cosma, învăţătoarea fetiţei.

Raluca Topor are doar 10 ani. În urmă cu patru ani fata a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Tratamentul care o poate salva pe Raluca costă 150.000 de euro, o sumă uriaşă pentru părinţii ei.

 

„Raluca trebuie să trăiască!”

 

Pentru ca fata să poată fi operată cât mai repede la o clinică din Ungaria, colegii ei, elevi în clase de a III-a A, de la Şcoala „Lucian Blaga” din Deva, încearcă să strângă banii necesari acestei intervenţii chirurgicale.
De patru ani fetiţa îndură tratamente foarte lungi şi chinuitoare la o clinică din Cluj. Chimioterapie, puncţiile dese şi dureroase cu ace lungi de seringă care înspăimântă orice copil, oricât de curajos ar fi el. Între două internări în spital, fetiţa a ţinut să meargă la şcoală şi să înveţe şi ea alături de ceilalţi copii. „Îi place foarte mult la şcoală. Cât i-a dat voie boala, fetiţa a reuşit să recupereze foarte repede. Venea la şcoală o perioadă, apoi pleca din nou la tratament. Este foarte isteaţă, dar boala o oboseşte”, povesteşte învăţătoarea clasei a III-a A, Mirela Cosma.

 

Cei care au sărit primii în ajutorul Ralucăi au fost colegii ei de clasă. Au vrut neapărat să facă ceva pentru Raluca şi au propus o campanie prin care să strângă banii necesari pentru ca Raluca să poată fi operată în străinătate.
Copii au şi un motto al campaniei: „Raluca trebuie să trăiască!”. Aceştia spun că au încercat să obţină o parte din aceşti bani colindând pe la mai multe instituţii. Au amplasat în clasă şi o cutiuţă în care strâng fiecare bănuţ. Ei se gândesc chiar să organizeze un spectacol dedicat întrajutorării fetiţei. Ajutaţi de învăţătoare, elevii au compus o scrisoare în care prezintă situaţia Ralucăi şi pe care au expediat-o on-line tuturor cunoscuţilor, rudelor şi prietenilor, care, la rândul lor, au trimis-o mai departe. Sunt convinşi că împreună vor reuşi să o ajute pe colega lor, pentru ca într-o bună zi Raluca să fie din nou printre ei.

 

De trei săptămâni, Raluca Topor este internată la Secţia de Oncopediatrie a Clinicii de Pediatrie II din Cluj-Napoca, însoţită de mama ei, Valeria. Chiar dacă acum se simte mai bine, Raluca are nevoie urgentă de o operaţie. „Evoluţia bolii este nefavorabilă, prezentând repetate recidive şi complicaţii neurologice precum hidrocefalie şi paraplegie flască. Bolnava urmează chimioterapie intensivă şi necesită perioade prelungite de internare”, a declarat doctorul Gheorghe Popa, medic pediatru la Clinica de Pediatrie II, unde este internată Raluca.
Operaţia care îi va salva viaţa Ralucăi trebuie efectuată la o clinică din Ungaria, unde medicii îi vor face un transplant de măduvă care costă 150.000 de euro, sumă pe care părinţii şi colegii Ralucăi nu o pot strânge fără ajutorul nostru. La această sumă se adaugă şi costul transportului şi al internării, dar mai este nevoie şi de un donator compatibil.
Dacă toţi ne-am uni eforturile poate am reuşi să salvăm un suflet nevinovat care are dreptul la viaţă.

Conturi deschise pentru Raluca
Conturile deschise pe numele Petrică Dorin Topor la băncile:
Banca Transilvania Deva
Cont lei: RO20BTRL 0220 1201 6425 84XX
Cont valută: R066BTRL 0220 4201 6425 84XX
BRD-Agenţia Rusca Deva
Cont lei: RO80BRDE 220SV 3004 3502 200
OTP BANK Deva
Cont lei: R0580TPV 34 0000 1568 91 RO 01
Raiffeisen BANK Deva
Cont lei: R098RZBR 0000 0600 09268 8725.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor