Încă două zile pentru declaraţii

Încă două zile pentru declaraţii
ORADEA - Doar două zile mai au la dispoziţie contribuabilii, persoane fizice, pentru depunerea declaraţiilor D200, aferente veniturilor realizate în anul 2007. „Până la sfârşitul zilei de 12 mai au fost depuse 7.023 declaraţii de venit.

În procent asta înseamnă 43,96% din totalul de circa 15.975 de contribuabili care trebuie să depună declaraţiile”, ne-a declarat Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Finanţele bihorene au luat măsuri suplimentare. Astfel, programul de relaţii cu publicul va fi prelungit. „În zilele de 13, 14 şi 15 mai 2008 s-au luat măsuri pentru prelungirea programului de lucru cu publicul până la orele 19:00 şi, eventual, după orele respective, până la preluarea declaraţiilor de la toţi contribuabilii prezenţi la ghişee. De asemenea, conducerea direcţiei a luat măsuri pentru deschiderea unui număr suficient de ghişee la toate administraţiile teritoriale, asigurându-se un număr suficient de formulare şi personal pregătit pentru acordarea asistenţei necesare la completarea declaraţiilor de venit”, ne-a informat reprezentantul Finanţelor bihorene.

15 mai

Termenul-limită de depunere a declaraţiei este data de 15 mai 2008, care reprezintă fie data poştei, conform ştampilei aplicate de poştă pe plicul cu indicativul „CR”, fie data depunerii la unitatea fiscală de domiciliu a declaraţiei, conform ştampilei unităţii fiscale, cu numărul şi data înregistrării. Termenul de 15 mai 2008 reprezintă, de asemenea, termenul de decădere pentru contribuabilii-persoane fizice care dispun asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul net anual impozabil datorat pentru sponsorizarea entităţilor nonprofit.

Declaraţiile de venit trebuie depuse de către persoanele fizice care au obţinut în anul 2007 venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi impuse în sistem real, câştiguri din transferul titlurilor de valoare, câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen pe bază de contract.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !