Încă opt plante etnobotanice interzise prin Guvern

2Comentarii
Încă opt plante etnobotanice interzise prin Guvern
Executivul a aprobat hotărârea de guvern care interzice comercializarea a încă opt substanţe noi psihoactive.

Propunerea Ministerului Sanatatii a devenit hotărâre de Guvern şi astfel, opt noi substanţe cu efecte halucinogene care se vindeau în „magazinele de vise” sunt de acum interzise, iar comercializarea lor se pedepseşte cu închisoare. Aceste opt substanţe se adaugă altor 27 de substanţe şi nouă plante cu efect de stupefiante care au fost interzise la începutul lunii februarie.

De la victime

Cele opt substante noi au fost depistate după ce în aprilie, adică după intrarea în vigoare a OUG 6/2010 privind interzicerea unor plante şi substanţe cu efect psihoactiv, la camerele de gardă ale spitalelor din mai multe judeţe au început să se prezinte persoane tinere care acuzau intoxicatii cu produse din categoria „droguri uşoare”, altele decât cele identificate şi interzise deja. Persoanele intoxicate cu plantele de la weedshopuri au mărturisit că efectele acestor substanţe asupra organismului sunt cel puţin similare cu cele ale drogurilor, uneori chiar mai severe şi produc stări halucinogene, insomnii, euforie sau inhibare, creând dependenţă. Medicii spun că în supradoze cele opt substanţe pot provoca chiar moartea consumatorului.

După apariţia primelor victime au intrat pe fir poliţiştii care au identificat, după expertize, cele opt substanţe noi halucinogene.

Mulţi euforici

Anul trecut, 1300 de români, au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma consumului de substanţe halucinogene, iar anul acesta, la Unităţile de Primiri Urgenţe din întreaga ţară s-au prezentat 206 persoane intoxicate cu substanţe care au efect psihoactiv.

După intrarea în vigoare a OUG 6/2010 privind interzicerea unor substanţe şi plante psihotrope, poliţiştii împreună cu reprezentanţii altor instituţii cu sarcini în sancţionarea celor care vând la weedshopuri au fost verificate 67 magazine de vise unde au fost aplicate amenzi în valoare de 150 500 lei. A fost suspendată activitatea la cinci unităţi de acest tip şi s-au  întocmit peste 30 dosare penale. S-au confiscat aproximativ 35 de kilograme din noile substanţe introduse sub control.
Cu toate amenzile, la Oradea, magazinele de vise înfloresc şi de curând s-a deschis un weedshop cu program non-stop astfel că medicii sfătuiesc părinţii să îşi supravegheze copiii, chiar dacă aceştia sunt trecuţi de majorat.
O.Ş.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor