Încă un pas spre modernizarea Gradinii Oradea

7Comentarii
Încă un pas spre modernizarea Gradinii Oradea
Proiectul tehnic de modernizare a Gradinii Zoologice Oradea a fost înaintat ministerului.

Toamna aduce veşti bune pentru orădeni. După vestea că lucrările la Podul Densuşianu vor fi reluate, vine o altă informaţie pozitivă pentru locuitorii Oradiei. Proiectul tehnic de amenajare, extindere şi modernizare a Grădinii Zoologice Oradea a fost depus, săptămâna trecută, spre analiză la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Proiectul, în valoare de 12.332.260 de lei (2.944.000 de euro) este finanţat de minister prin intermediul Convenţiei privind finanţarea programelor multianuale prioritare de mediu şi gospodărire a apelor, „Programul – implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice, Subprogramul Amenajarea şi Modernizarea Grădinii Zoologice Oradea”.

Licitaţia pentru execuţia lucrărilor a fost câştigată de un consorţiu de firme, S.C. MBS Group SRL Turda – lider asociere, SC DAN&DAN Construct SRL Tărian – asociat şi SC Sanero Composites SRL Piteşti. În data de 11.08.2010 s-a încheiat Actul Adiţional nr. 1 la contractul de lucrări nr. 4388 din 14.01.2010, ce cuprinde suplimentările apărute datorate faptului că întocmirea Caietului de sarcini s-a făcut în baza unui studiu de fezabilitate care prevedea un standard minim de lucrări.

Lucrări

Proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice din municipiul Oradea cuprinde: realizarea lucrărilor de viabilizare a terenului, demolarea construcţiilor existente sau valorificarea acestora pentru extinderea Grădinii Zoologice, precum şi realizarea lucrărilor de construcţii adăposturi animale, construcţii şi amenajări spaţii administrative, construcţii şi amenajări educaţionale, recreative şi de agremenent, amenajări peisagistice, locuri de parcare pentru vizitatori, amenajare zonă de relaxare.

Tot în cadrul proiectului vor fi realiate lucrările de reabilitare şi de racord la reţeaua de utilităţi publice necesare pentru amenajarea, extinderea şi modernizarea Grădinii Zoologice a municipiului Oradea. Amplasamentul studiat are o suprafaţă de 75.738 m.p. Termenul final de execuţie a lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiţii este 31.08.2012.

D.B.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor