Încep cazările la Universitate Oradea

ORADEA - Pentru studenţii care nu sunt din Oradea şi vor să stea în căminele studenţeşti ale Universităţii sau cele închiriate mâine începe perioada în care pot să îşi preia locul de cazare. Universitatea din Oradea are la dispoziţie un număr total de 1.259 de locuri de cazare pentru care au existat un număr de 1.268, dar doar 1.212 au fost aprobate.

Cei care au optat pentru un loc în campusul Universitate Oradea locurile sunt în număr de 660 pentru care pot să opteze în căminele C1 şi C2, iar restul de locuri sunt disponibile în căminele închiriate de Universitate Oradea la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, adică 381 de locuri în C3 şi C4. „Cei care au primit repartiţie în cămie trebuie să ştie că perioada de cazare se finalizează în 3 octombrie, dată după care locuri rămase libere vor fi repartizate că următorii solicitanţi”, ne-a informat Elena Bonchiş, prorector pe problemele studenţilor.

Tarife acceptabile

În comparaţie cu anii trecuţi tarifele percepute pentru un pat au rămas neschimbate în căminele de la C.T. „Mihai Viteazul”, adică 70 de lei pe lună pentru cei în regim bugetat respectiv 130 de lei pentru studenţii în regim cu taxă. În cazul celor care sunt cazaţi în campusul Universitate Oradeatarifele au crescut cu 10 lei la 80 de lei pentru cei fără taxă şi respectiv 140 de lei pentru cei nebugetaţi.

Pe lângă locurile destinate studenţilor Universitatea are rezervate o serie de locuri, fie pentru personalul propriu, familişti sau sportivi. Astfel sunt rezervate un număr de 80 de locuri pentru bursierii statului român, 29 pentru sportivii de performanţă, 20 de locuri pentru familişti şi 26 de locuri pentru personalul administrativ şi cadrele didactice ale Universităţii.

 

Vali Teuca

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase