Încep disponibilizările la deconcentrate

6Comentarii
Încep disponibilizările la deconcentrate
81 de angajaţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Bihor vor fi puşi pe liber.

Prima instituţie din sistemul bugetar din judeţ care intră în procesul de reorganizare este Direcţia Agricolă şi pentru Dezvoltare (DADR) Bihor. Din 109 de angajaţi în urma reorganizării rămân 28 care vor constitui personalul de execuţie al unei noi instituţii care se va numi Direcţia Agricolă Bihor. Conform normelor în vigoare, posturile repartizate noii instituţii vor fi ocupate de actualii funcţionari în urma unui examen de evaluare. Comisia de concurs va fi numită de Ministerul Agriculturii şi va avea în componenţă liderul de sindicat, un reprezentant al DADR, un reprezentant al MADR care va aduce şi subiectele pentru concurs, un reprezentant al Direcţiei de Dezvoltare Rurală, compartiment care trece în subordinea directă a Unităţii de Management din MADR, iar secretarul comisiei va fi consilierul DADR responsabil cu problemele de personal.
Proba scrisă a concursului va avea loc pe data de 25 august iar interviul pe 27 august. În urma concursului, ministrul agriculturii va emite preavizele pentru cei care nu au promovat concursul urmând a intra în şomaj.

Puşi pe liber

„Din punctul meu de vedere această măsură vizează două aspecte. Una umană şi una profesională. Colegi care au în întreţinere copii, familii monoparentale sau ambii soţi lucrează în instituţie şi urmează a fi disponibilizate, nu pot fi ajutaţi, concursul fiind cel care decide. Şi latura profesională va suferi deoarece colegi care au urmat cursuri de perfecţionare cu organisme similare din UE şi care deţin în prezent funcţii importante, nu se vor regăsi în noul stat de funcţii”, ne-a spus Nicolae Hodişan, şeful DARD Bihor.
„Înţeleg toate aceste aspecte, atât personale cât şi profesionale, dar această măsură trebuia luată mai devreme sau mai târziu. De această situaţie se fac vinovate guvernările anterioare, care la constituirea unor instituţii noi în domeniul agriculturii precum APIA, APDRP şi altele, o dată cu preluarea atribuţiilor care reveneau DADR-urilor, nu au preluat şi personalul care desfăşoară aceste atribuţii, aceştia preferând să facă angajări din afara domeniului agricol. Astfel, specialiştii noştri se găsesc azi în situaţia de a fi obligaţi să părăsească sistemul agricol”, a conchis şeful DADR Bihor.

 

S.Al.

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor