Încep lucrările la gaz

3Comentarii
Încep lucrările la gaz
La începutul lunii mai se vor face primele sapaturi la reteaua de gaz dintre Cefa si Capâlna Punctul de pornire al retelei de gaz Cefa-Capâlna va fi între localitatile Cefa si Madaras.


„În aceasta saptamâna, Consiliul Judetean va emite autorizatia de constructie, iar la prima sedinta a consilierilor judeteni se afla pe ordinea de zi o hotarâre prin care acest serviciu va fi declarat de utilitate publica”, spune Stefan Seremi, vicepresedintele CJ Bihor. Acest statut presupune „ajutor pentru cei care construiesc si scutire de la plata autorizatiei de constructie”.

Mii de beneficiari

Reteaua de gaz Cefa-Madaras-Tulca-Tinca-Cociuba-Capâlna ar urma sa se întinda pe 40 km. Costul lucrarii este de peste 10 milioane de euro. „Lucrarea va fi gata în sase luni de la debut”, promite vicepresedintele Stefan Seremi. Licitatia, organizata de Societatea Nationala de Transport Gaz Medias, Transgaz a fost câstigata de un grup de firme, printre care si Amarad din Arad.

Amarad este co-proprietar la Distrigaz Vest Oradea si distribuitor la Avram Iancu si Salonta. Beneficiari ai retelei de gaz, pe tronsonul Cefa-Capâlna ar urma sa fie mii de gopodarii Conform recensamântului populatiei din 2002, la Cefa sunt 440 de goppodarii, la Ateas 84, la Inannd 282 de gospodarii, la madaras sunt 1093 de gospodarii, la Tulca 960 de case, la Tinca 2504 gospodarii, iar la Cociuba 1224 locuinte.

Stei si Alesd pe teava

Pâna acum nu exista însa o evaluare clara a potentialilor beneficiari. „Noi am contactat doar marii consumatorii. Nu a fost pâna acum o actiune din casa în casa sa-i întrebam pe oameni daca vor sa-si introduca gazul, spune Stefan Seremi. În aceste zile însa vor fi legati la retea locuitorii din Vasand si Curtuiseni”. Urmatoarele tronsoane din proiect sunt cele înspre Stei si înspre Alesd.

În varianta optimista, pâna în trimestrul III al anului 2007 atât localnicii din zona Stei, cât si cei din zona Alesd ar urma sa aiba gaz la conducta. Reteaua din zona Alesd va avea 56 km, iar cea din zona Stei 80 de km. Valoarea proiectului de la Stei este de 24 milioane de euro, iar cel de la Alesd de peste 10 milioane de euro.

Demersurile pentru introducerea gazului în Bihor au început în februarie 2002, când Stefan Seremi a avut primele contacte cu conducerea Romgaz.„Lucrurile au mers mai greu în timpul fostei guvernari si pot sa spun ca avans în acest proiect si datorita relatiilor personale foarte bune cu directorul general Transgaz Florin Munteanu, respectiv cu directorul adjunct Ioan Rusu”, spune vicepresedintele Stefan Seremi.

Veronica Bursasiu

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor