Începe bătălia pentru Universitatea Oradea

Începe bătălia pentru Universitatea Oradea
ORADEA - La Universitatea din Oradea a început bătălia alegerilor pentru funcţiile de conducere. Senatul Universităţii a decis ca alegerile să se desfăşoare până în preajma termenului limită, 15 martie. Video

Noua metodologie aprobată de Senatul Universităţii prevede reducerea numărului dee membri ai Senatului de la 108 la 95, păstrându-se procentul de 25% ca reprezentativitate pentru studenţi.

De asemenea, faţă de metodologiile anterioare, noul regulament prevede şi anumite conflicte de interese şi incompatibilităţi, cum ar fi deţinerea a două funcţii de conducere. Metodologia a fost aprobată, în forma ei finală, în 17 decembrie, dar conducerea a decis ca procedurile pentru alegeri să fie demarate începând cu 10 ianuarie.

Start la candidaturi

Conform calendarului de desfăşurare a alegerilor în instituţia orădeană, depunerea candidaturilor pentru toate funcţiile de conducere este posibilă începând cu 10 ianuarie. Singurele posturi pentru care au fost înregistrate candidaturi, până la acest moment, sunt cele pentru funcţiile de şef de catedră, pentru care şi-au anunţat deja candidatura 81 de cadre didactice. Printre acestea se regăseşte şi fostul rector Teodor Traian Maghiar care doreşte să ocupe funcţia de şef de catedră la anatomie, în cadrul Facultăţii de Medicină.

Rectorul Cornel Antal susţine că, odată cu adoptarea noii metodologii, orice cadru didactic al Universităţii care îndeplineşte condiţiile stipulate poate candida la funcţia de şef de catedră, decan sau rector. Rectorul a anunţat că acum accederea spre funcţia de rector nu mai este condiţionată de alegerea în Senatul Universităţii sau în consiliul facultăţii.

“Pentru funcţiile de cecan sau rector poate candida oricine îndeplineşte condiţiile, astfel eliminându-se eventualele discriminări de la nivelul alegerilor pe catedre, dar să se ţină cont că Senatul îi va taxa pe cei pe care îi consideră inapţi”, susţine rectorul. Acesta nu s-a hotărât dacă va candida din nou pentru funcţia de rector. Candidaturile se pot depune până în 22 februarie.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !