Începe competiţia băieţilor la CN de beach-volley

ORADEA – Secţiunea feminină a Campionatului Naţional de beach-volley s-a încheiat ieri cu finalele, desfăşurate după închiderea ediţiei. De astăzi, pe nisip vor intra băieţii, care se vor lupta pentru premii în valoare totală de 4.000 de euro, din care învingătorilor le revine 30%.

Printre cele 25-26 de echipe care vor fi în concurs se numără şi opt grupări din Oradea. Favorită e echipa formată din Marius Mascovici şi Cătălin Lele, campionii naţionali en-titre, iar un cuvânt greu de spus îl vor avea cuplul Petru Pop – Adrian Ion. O echipă mixtă, formată din orădeanul Gabriel Agoston şi bucureşteanul Dragoş Cârstea, este creditată cu şanse la un loc pe podium. În afară de orădeni, vor mai concura voleibalişti din Satu Mare, Cluj, Arad, Timişoara şi Bucureşti.

Ieri, la Hotel Elite a avut loc o conferinţă de presă, unde organizatorii au început prin a-şi cere scuze reprezentantului FRV pentru faptul că de pe pliante şi materialele de promovare a competiţiei a lipsit numele federaţiei de specialitate. „Federaţia Română de Volei şi Comisia Naţională de volei pe plajă au fost jignite profund de această omisiune”, s-a plâns Serhan Cadâr, preşedintele Comisiei Naţionale de volei pe plajă din România.

„Nivel ridicat”

Campionatele Naţionale la volei pe plajă se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Volei, iar clubul organizator este „Beach Volley Transilvania”, în colaborare cu sponsori importanţi, care au asigurat bugetul de premiere. „Este un nivel mai ridicat decât în ultimii doi ani, când de abia am reuşit să adunăm 12 echipe în competiţia feminină. Acum au fost 24 de echipe, iar cu desfăşurarea fazelor superioare, competiţia a crescut în calitate. Meritul este al celor de la Oradea, care prin organizare şi premiile oferite au atras mai multe echipe. Voleiul pe plajă este pe un trend ascendent, mai ales că este un sport olimpic”, a precizat Serhan Cadâr.

Campionatele Naţionale la volei pe plajă constituie şi criteriu de selecţie pentru loturile naţionale care vor reprezenta România la competiţiile externe.

Astăzi, de la ora 8, este programată şedinţa tehnică, iar între orele 10-20 se vor defăşura jocurile pentru stabilirea tabloului principal. Conform organizatorilor, duminică, între orele 11-13, se vor disputa semifinalele, urmate de finala mică (ora 15) şi finala mare (ora 17).
Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !