Începe Programul „ Casa Verde”

4Comentarii
Începe Programul „ Casa Verde”
Judeţului Bihor i s-a alocat pentru acest an suma de 3.045.392 lei.

De la 1 iulie 2010 începe programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. În cadrul programului şi persoanele fizice îşi pot depune dosarele de finanţare nerambursabilă la agenţiile judeţene de mediu din localităţile unde domiciliază.
Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ, în funcţie de numărul de locuitori al acestuia. Judeţului Bihor i s-a alocat suma de 3.045.392 lei.

Scopul acestui Program “Casa Verde” este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire şi obţinerea de apă caldă menajeră. Prin finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Bani

Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe în funcţie de instalaţia montată. Astfel, se primesc până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare, până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură şi până la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

În cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul care îndeplineşte următoarele condiţii: este persoană fizică care îşi are domiciliul pe teritoriul României, este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul, imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică. De asemenea, nu trebuie să aibă obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale,  conform legislaţiei naţionale în vigoare şi în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.

Persoanele fizice, interesate să aplice în cadrul Programului, pot consulta ghidul de finanţare, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 409/18.06.2010 şi disponibil pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu (http://www.afm.ro/program_casa_verde.php).

Simona Albinaru4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor