Începe selecţia pentru Academia de Poliţie!

3Comentarii
Începe selecţia pentru Academia de Poliţie!
Poliţiştii bihoreni încep recrutarea pentru admiterea la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

Poliţiştii bihoreni anunţă că din 8 aprilie a început recrutarea şi selecţia candidaţilor pentru admiterea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie din acest an. Selecţia durează până în 31 mai anul acesta, specializările pentru care se organizează admitere la Academie în 2010 fiind deopotrivă pentru femei şi bărbaţi cea de „ordine şi siguranţă publică” (la zi – 364 locuri, din care 10 locuri pentru rromi; la frecvenţă redusă – 30 locuri) şi cea de „drept” (40 locuri).

    Candidaţii recrutaţi pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” BucureştiFacultatea de Poliţie – specialitatea poliţie, învăţământ de zi, pot opta la înscriere pentru una din următoarele trei variante: Drept, Drept sau Ordine şi Siguranţă Publică şi pentru Ordine şi Siguranţă Publică, ocuparea locurilor efectuându-se în ordinea mediilor obţinute, după opţiune, în ordine descrescătoare până la completarea locurilor.

Condiţii

Poliţiştii anunţă că recrutarea candidaţilor se realizează în funcţie de locul de domiciliu sau de reşedinţă al candidaţilor, potrivit opţiunii acestora, iar cerinţele de recrutare sunt: cetăţenie română şi domiciliul în România, cunoaşterea limbii române scris şi vorbit,    capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic, vârsta de minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2010, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diplomă sau adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani, nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege, au luat la cunoştinţă de condiţia prevăzută de art. 10 alin. 3 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare,    îndeplinesc criteriile specifice pentru ocuparea prin concurs a funcţiei publice cu statut special.

Fără derogări

Poliţiştii anunţă şi că există cerinţe speciale:  vârsta de maxim 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere pentru formarea profesională iniţială ca poliţist, media generală la purtare în liceu de minimum 8.00, să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ, înălţime de minim 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Poliţiştii avertizează că nu se face nicio derogare de la cerinţele de mai sus, dar că toţi candidaţii care au fost declaraţi neadmişi dar apţi medical, pot participa şi la concursul de admitere pentru şcolile de agenţi de poliţie.

O.Ş.

Acte pentru dosarul de recrutare

Acte pentru dosarul de recrutare3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor