Îndemnaţi spre salubrizare

Agenţii comunitari vizează descurajează depozitarea ilegală a gunoiului de către orădenii fără contract de salubritate
Agenţii comunitari vizează descurajează depozitarea ilegală a gunoiului de către orădenii fără contract de salubritate
Poliţiştii comunitari continuă îndrumarea orădenilor către operatorul de salubrizare.

La început de an, agenţii componentei ecologice a Poliţiei Comunitare Oradea au avut ca sarcină aplicarea legislaţiei în domeniul salubrizării şi  verificarea încheierii contractelor de salubritate cu operatorul autorizat.

„Conform HCL nr. 386 /2009, persoanele fizice şi juridice trebuie să deţină contracte cu operatorul licenţiat pentru prestarea serviciului de salubrizare. În caz contrat, amenzile sunt între 500 şi 1.000 lei pentru persoanele fizice respectiv între 1.500 şi 2.000 lei pentru persoanele juridice.  Săptămâna trecută au fost identificate 49 de persoane fără contracte pentru prestarea serviciului de salubrizare, şi s-au aplicat patru avertismente şi o amendă contravenţională de 500 lei. În celelalte 44 de cazuri, cetăţenii au încheiat contractele de salubrizare cu operatorul autorizat, intrând în legalitate în termenul de 3 zile.”, transmite Biroul de Presă al Primăriei.

Totodată, municipalitatea transmite că scopul aţiunii nu a fost aplicarea de amenzi contravenţionale, ci disciplinarea cetăţenilor privind normele elementare de igienă şi de protecţia mediului, precum şi apelarea la un operator licenţiat privind activitatea de salubrizare. Acţiunea Poliţiei Ecologice va continua şi lunile următoare, vizându-se reducerea volumului de deşeurimenajere depozitate în locuri neautorizate.

Doar la RER

„În urma controlului efectuat în luna decembrie 2009 de către Autoritatea Naţională de Reglemetare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC( de Utilităţi Publice la operatorul S.C. Urbana S.R.L., s-a constatat că acesta prestează serviciul public de salubrizare în municipiul Oradea fără a deţine un contract de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare încheiat cu administraţia publică locală şi fără a deţine o licenţă eliberată de această autoritate.  ANRSC a decis că singurul operator de salubritate licenţiat este S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A., care are încheiat un contract de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare cu Primăria municipiului Oradea şi, totodată, deţine licenţă eliberată de ANRSC”, mai informează Biroul de Presă al Primăriei.

Ca urmare a controlului, S.C. Urbana S.R.L. va înceta prestarea serviciului de salubrizare pe aria administrativ – teritorială a municipiului Oradea, iar în acest sens va încheia un protocol cu S.C. RER Ecologic Service S.A. Oradea în vederea asigurării continuităţii prestării serviciului către populaţie. Astfel, până la 1 februarie, Urbanava preda contractele de salubrizare aflate în curs către RER Ecologic Service.

Cetăţenii fără contract de salubrizare cu singurul operator declarat licenţiat de ANRSC, vor fi obligaţi să plătească o taxă specială  de salubrizare în cuantum de 14 lei/lună/pentru fiecare persoană fizică.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !