Înfrăţiţi cu Hajdu Bihar din „greşeala MAE”

1Comentariu
Înfrăţiţi cu Hajdu Bihar din „greşeala MAE”
Szabo Odon observă că ministrul de Externe a lăudat în cele din urmă înfrăţirea cu Hajdu Bihar.

Primarul Salontei, membru al UDMR, se bucură de sprijinul conducerii UDMR Bihor în încercările sale repetate de a obţine avizele MAE şi MAI pentru înfrăţirea cu asociaţia «Hét Határ». Iar Török László are ca pildă modul în care Consiliul Judeţean Bihor s-a înfrăţit cu instituţia omoloagă din judeţul Hajdu Bihar. Aceasta în perioada în care CJ Bihor era condus de alianţa PD – UDMR iar vicepreşedinte al CJ Bihor era preşedintele UDMR Bihor, Kiss Alexandru. Istoria înfrăţirii ne este reamintită de preşedintele executiv al UDMR Bihor, consilierul judeţean Szabó Ődőn: „Am iniţiat înfrăţirea cu Hajdu Bihar în perioada 2001 – 2002, când am primit aviz pozitiv de la MAI şi aviz negativ de la MAE. Ministrul de Externe de atunci, Cristian Diaconescu, ne spunea că nu e OK să facem euro-regiune. MAE a făcut însă o greşeală administrativă. Fiindcă dacă nu răspunde în 30 de zile la solicitarea unei administraţii, se consideră că, în mod tacit, sunt de acord cu propunerea. Au răspuns cu cinci zile de întârziere iar noi am făcut înfrăţirea cu trei zile înainte. Iar la câtva timp după această chestiune, ministrul Diaconescu se lăuda în faţa unei comisii europene cu iniţiativa Bihor – Hajdu Bihar, ca exemplu de euroregiune”.
Szabó Ődőn a mai subliniat că înfrăţirea între consiliile judeţene dintre Bihor şi Hajdu Bihar a creat premisele pentru înfrăţiri şi între alte instituţii, inclusiv de poliţie, care sunt în subordinea MAI.

„Sper ca administraţia din Salonta să depăşească piedicile şi să realizeze proiecte utile în urma înfrăţirii cu asociaţia «HétHatár»”, a conchis Szabó Ődőn.

C.H.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor