Înmormântaţi de un pastor din Brazilia

Durere fără margini în familiile victimelor
Durere fără margini în familiile victimelor
Firma de asigurare a tirului ucigaş este acţionată în instanţă pentru rentă viageră.

Trei dintre cei patru decedaţi în accidentul de pe Autostrada A3 din Spania au fost îngropaţi luni în comuna Avram Iancu. .Şi cele două victime  din Tămaşda, care au fost transportate în Arad, au avut parte de serviciu religios tot luni. Cel de-al şaselea decedat a fost înmormântat marţi la Tămaşda. La înmormântarea celor trei localnici din Tămaşda a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţârle care aparţine aceluiaşi cult reli ca şi victimele. Slujba a fost oficiată de un pastor brazilian  care se afla în misiune în ţară şi care a fost impresionat de tragedia oamenilor.

Acţionat în instanţă

Şi autorităţile judeţene au reacţionat emoţional în faţa durerii familiilor victimelor şi a celor 14 orfani. „Chiar mâine va veni domnul primar la Consiliul Judeţean unde domnul preşedinte Ţârle a promis că, la rectificare de buget, va aloca o sumă pentru aceste familii. Domnul prefect Gavrilă Ghilea a contribuit cu o sumă consistentă din buzunarul propriu şi a promis că îi va sprijini pe urmaşi şi cu nişte materiale de construcţii. Şi consiliul local va adopta o hotărâre prin care îi vom susţine financiar pe cei rămaşi. Pentru familia cu şase orfani, care are două camere, încercăm să construim încă o cameră să nu intre direct de afară. Le vom cumpăra un aragaz cu butelie. Tot noi le vom suporta cheltuielile de racordare la curent. Asta, fiindcă direct cu bani îi putem ajuta doar o singură dată. De asemenea, avem un avocat în Spania care face demersuri pentru a acţiona în instanţă firma care a asigurat tirul cu scopul de a acorda rentă viageră orfanilor”, spune viceprimarul de Avram Iancu, Dan Chirla. În urmă cu aproape trei săptămâni un tir a făcut una cu pământul microbusul în care se aflau cei şase decedaţi. Microbusul era oprit pe banda de avarie şi se presupune că şoferul tirului a fost vinovat. Firma asiguratoare a suportat deja costurile necesare repatrierii victimelor.

Veronica Bursasiu

Tămaşda plânge0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !