Înregistrarea contractelor cu străinii

Înregistrarea contractelor cu străinii
Firmele româneşti trebuie să înregistreze la Fisc contractele cu firmele străine.

Finanţele bihorene reamintesc societăţilor comerciale româneşti că au obligaţia înregistrării contractelor încheiate cu persoanele juridice străine şi nerezidente. „Persoanele juridice române au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu: persoane juridice străine şi persoane fizice nerezidente, care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura: lucrărilor de construcţii; de montaj; activităţi de supraveghere; activităţi de consultanţă; de asistenţă tehnica şi a oricăror alte activităţi care pot constitui sediu permanent în România”, a precizat Ioan Mihaiu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor.

Nu fac obiectul ordinului contractele încheiate pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României.

Înregistrare

Înregistrarea contractelor se realizează numai prin depunerea „Declaraţiei de înregistrare a contractelor iniţiale/adiţionale încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente”. „Declaraţia se depune în termen de 30 zile de la încheierea contractului, în cazul contractelor noi. Pentru contractele aflate în derulare, încheiate anterior, declaraţia se depune în 30 zile de la intrarea în vigoare a prezentului ordin”, a specificat Ioan Mihaiu.

Organul fiscal competent la care se depun şi înregistrează aceste declaraţii este Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Oradea, cam. 4, pentru persoane juridice române cu domiciliul fiscal în municipiul Oradea. Pentru persoane juridice române cu domiciliul fiscal în restul judeţului şi pentru contribuabilii mijlocii, declaraţiile se depun la DGFP Bihor – Biroul Metodologie şi AsistenţĂ Contribuabili – Compartimentul evitarea dublei impuneri şi acorduri fiscale internaţionale, cam. 303.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !