Înrudire exotică : Girişu de Cris-Insula Man

Înfrăţirea dintre Isle of man şi Girişu de Criş este una la mare distanţă. Dar una dintre cele mai concrete. În urma ajutoarelor acordate comunei bihorene, premierul Insulei Man a devenit cetăţean de onoare la Girişu de criş.

Propunerea a fost făcută de Ro-Man-Aid prin Marcel Morar, Rosa şi Douglas Drown, artizani ai înfrăţirii dintre cele două localităţi. Remiza de pompieri din localitate şi căminul cultural sunt doar două dintre urmele lăsate de inimoşii britanici la Girişu de Criş. Insula Man este parte din Insulele Britanice, un arhipelag de insule situat în nord-vestul Europei. Este situată în Marea Irlandei, aproximativ echidistant faţă de Anglia, Irlanda de Nord şi Scoţia. Are o lungime de 48 km şi între 13 şi 24 km lăţime cu o suprafaţă de 572 km².

Dealurile din nord şi din sud sunt separate de o vale centrală. Extrema nordică a insulei este foarte plată, fiind formată în principal din depozite lăsate de avansul gheţarilor din vestul Scoţiei în perioadele glaciare. Snaefell, cu o înălţime de 621 meste cel mai înalt punct de pe insulă. Conform unei vechi legende, de pe acest vârf se pot vedea şase regate: Mann, Scoţia, Anglia, Irlanda, Ţara Galilor şi Raiul.

V.B.

Bihorul are patru fraţi

Fraţi-testvérek-frères-fratelli-brothers0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !