Înscrieri pentru concursul de directori

Înscrieri pentru concursul de directori
ORADEA - Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor scoate la concurs, în luna aprilie, peste 100 de posturi de director în şcolile şi grădiniţele din judeţ.

Înscrierile pentru cei care doresc să participe la concurs au început luni şi se vor încheia în 21 martie la ora 16:00. Candidaţii trebuie să respecte mai multe condiţii, cele mai importante sunt: să fie titulari în învăţământ, cel puţin gradul II, minim cinci ani vechime, să nu fi fost sancţionaţi disciplinar şi să nu fi fost condamnaţi prin hotărâre judecătorească.

„Condiţia referitoare la vârsta maximă a rămas, astfel că profesorii care candidează trebuie să aibă cel puţin încă patru ani până la vârsta legală de pensionare”, informează Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Interviu decisiv

La concursul din aprilie vor fi disponibile un număr de 136 de posturi de director în 37 de grădiniţe, 37 de licee şi şcoli de arte şi meserii şi 62 de şcoli cu clasele I-VIII. După încheierea perioadei de înscriere, în 21 martie, în 26 martie va fi afişat graficul de desfăşurare a concursului cu programarea candidaţilor.

Concursul va consta în două probe, prima este de analiză şi evaluare a CV-ului candidatului care nu este eliminatorie. Cea de-a doua constă în în evaluarea cunoştinţelor de legislaţie şcolară şi management al educaţiei şi se analizează proiectul de dezvoltare şcolară propus de candidat. De asemenea candidaţii trebuie să îşi demonstreze şi cunoştinţele în cazul unei limbi de circulaţie internaţională, iar candidaţii trebuie să acumuleze, la cele două probe, minim 90 de puncte pentru a fi declaraţi admişi.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !