Întâlnire controversată de spital

Managerul Foncea atenţionează asupra unei încercări de premiere incorecte a şefilor de spital, dar şeful DSP neagă.

Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, Dacian Foncea, atenţionează asupra faptului că în Bihor se încearcă premierea unor manageri de spital pe nemerit.

Foncea a informat că azi va avea loc o şedinţă convocată de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, cu managerii de spitale, pentru negocierea indicatorilor de performanţă pe 2009. Foncea spune însă că cifrele se cunosc deja pe primele 11 luni din acest an şi că evaluarea managerilor ar trebui făcută direct pe teren, pentru a se verifica concret cum unii pacienţi îşi cumpără medicamente din afara spitalelor, cum medicii încearcă să ducă la „bun sfârşit” un act medical, cu toate neajunsurile din spital. Foncea spune că spitalele nu au nici măcar buget pe luna decembrie şi că scoaterea spitalelor din criză trebuie să se facă prin reorganizare de secţii, dotare cu aparatură  şi instrumentar medical.

În preungiri

În replică, directorul DSP, dr. Marius Pârcioagă, spune că întâlnirea a fost decisă de către Ministerul Sănătăţii, pentru managerii de spitale care nu sunt interimari. Pe plan local, urmează să participe la şedinţă managerii care au contract cu Ministerul Sănătăţii din 2006 încoace: cel de la Maternitate, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orăşenesc Ştei şi cel de la Psihiatrie Ştei.

Dr. Pârcioagă a spus că nu face altceva decât să respecte adresa Ministerului Sănătăţii, care ar viza şi semnarea unui act adiţional şi probabil se intenţionează prelungirea contractului pentru managerii spitalelor amintite. La şedinţă vor participa şi reprezentanţii Primăriei, care administrează patru spitale din Oradea, în proiectul pilot, a mai informat dr. Pârcioagă

Otilia Şandor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !