Întâlnire cu legumicultorii

1Comentariu
Daca sunt asociaţi în grupuri, legumicultorii pot primi finanţări
Daca sunt asociaţi în grupuri, legumicultorii pot primi finanţări
Peste 70 de legumicultori din Săcădat s-au întâlnit ieri cu reprezentanţii DADR Bihor.

Pentru a veni în întâmpinarea legumicultorilor, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Bihor organizează în cursul acestei săptămâni mai multe întâlniri cu aceştia. Scopul acestor întâlniri, care au loc în mai multe zone ale judeţului, este de a-i determina pe legumicultori să se consitutie în grupuri de producători. „Dorim ca prin intermediul acestor întâlniri să aflăm dificultăţile cu care se confruntă producătorii din legumicultură, inclusiv despre adaptarea acestora la cerinţele şi evoluţiile pieţei agricole comunitare. Sperăm ca în urma dezbaterilor să se constituie şi grupuri de producători din acest domeniu, deoarece noi le prezentăm legislaţia şi avantajele pe care le conferă formele asociative ca posibilităţi de accesare a ajutorului financiar de la Uniunea Europeană”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul coordonator al DADR Bihor.

Interesaţi

Fermierii sunt interesaţi de aceste întâlniri lucru dovedit şi de numărul mare de participanţi de la prima întrunire care a avut loc luni la Toboliu şi Cheresig. Şi miercuri la Săcădat zeci de persoane s-au arătat interesate de acţiunea derulată de DADR. Joi de la ora 10:00, o astfel de acţiune este programată la Avram Iancu.

Dacă sunt constituiţi în grupuri de producătorilegumicultorii pot beneficia de mai mult facilităţi. Printre acestea su numărul formele de ajutor financiar oferite de Uniunea Europeană.

„Producătorii asociaţi în cadrul unei forme juridice, asociaţii profesionale, SRL, SA, cooperative agricole, pot solicita recunoaşterea ca grup de producători”, a precizat Nicolae Hodişan.

S.Al.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor