Întâlnire cu poezia canadiană

Întâlnire cu poezia canadiană
ORADEA – Studenţii Facultăţii de Litere au avut parte, azi, de un curs mai puin obişnuit pentru că în mijlocul lor a fost poeta Flavia Cosma de origine din Bihor, stabilită în Canada de mai bine de trei decenii.

Invitată a conducerii facultăţii bihoreanca stabilită în Canada a susţinut prelegerea „Poezia în mediul multicultural canadian şi condiţia scriitorului în exil”.

Prelegerea a avut ca principal subiect poezia canadiană privită prin prisma multiculturalităţii acestei ţării care îmbină cultura europeană, enegleză şi franceză, cu motivele autohtone. „Literatura canadiană este unică în lume pentru că în loc să suprime caracterul iniţial al locuitorilor săi, în Canada, diversitatea este forma noastră de existenţă, se cultivă şi ne reprezintă”, susţine Flavia Cosma.

Premii pentru participanţi

La prelegerea Flaviei Cosma au participat studenţi din toţi anii de la Facultatea de Litere care sunt interesaţi de poezia canadiană şi de povestea unei poete care a împărtăşit greutăţile cu care se confruntă un poet în exil. „La început este ca şi cum ai fi din nou mic, trebuie să înveţi să mergi şi să vorbeşti”, îşi aminteşte Flavia Cosma momentele de început din Canada anilor ’70.

Pentru studenţii prezenţi a fost organizată o tombolă la care au fost extraşi ceic are au primit fie o carte de poezii semnată de invitată, „The season of love”, fie un CD cu poezii ale poeţilor americani, „The academy of amercian poets”.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !