Întâlnirea proprietarilor de păduri

Proprietarii de păduri şi păşuni au umplut sala Prefecturii Bihor
Proprietarii de păduri şi păşuni au umplut sala Prefecturii Bihor
Proprietarii de păduri şi păşuni din judeţul Bihor s-au reunit ieri la Prefectură pentru a pune la punct strategia pe care o vor urma pentru a-şi obţine proprietăţile.

Sala mare a Prefecturii Bihor a fost arhiplină cu cei care au participat la Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a Asociaţiei Proprietarilor de Păduri, Păşuni şi Terenuri Agricole(APPPTA) din Bihor. „Pe ordinea de zi a şedinţei se află o analiză a modului de reconstituire a dreptului de proprietate asupra pădurilor, păşunilor şi terenurilor agricole în favoarea proprietarilor de drept, persoane fizice şi persoane juridice din judetul Bihor, ne-a declarat Liviu Sabău, preşedintele asociaţiei.

De asemenea, a mai avut loc o dare de seamă cu privire la activitatea desfăşurată de conducerea asociaţiei de la alegeri şi până în prezent şi alegerea organelor de conducere, execuţie şi control a asociaţiei judeţene. În final a fost adoptat programul de activitate al asociaţiei.

Organizare

La adunare a participat şi subprefectul din judetul Bihor, Silviu Odobasian, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Bihor, ai Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Bihor şi ai altor instituţii deconcentrate.

Subprefectul a ţinut să-i felicite pe reprezentanţii asociaţiei, aducându-le totodată şi câteva critici vizavi de organizare. „Mă bucur că v-aţi adunat într-un număr atât de mare pentru a stabili modul în care să vă organizaţi. Vom încerca să soluţionăm problemele cu care vă confruntaţi, într-un cadru organizat. Vă trebuie însă un sediu, un jurist, să stabiliţi o cotizaţie şi să aveţi un cont bancar”, a precizat subprefectul. Acesta a adăugat că în primul rând trebuie să se înţeleagă proprietarii între ei pentru a putea face ordine în asociaţie. „În ultimele luni aţi avut numeroase reclamaţii, trebuie să aveţi un avocat”, a conchis Silviu Odobasian.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !