Întoarcerea la sistemul centralizat

4Comentarii
Întoarcerea la sistemul centralizat
DEVA – Tot mai mulţi deveni doresc să revină la sistemul de încălzire centralizat. Motivul principal îl constituie creşterea continuă a preţului gazului, astfel că încălzirea apartamentelor le grevează tot mai mult bugetul.

Secţia de Termoficare a CTE Mintia a primit solicitări de branşare la sistemul centralizat chiar de la proprietarii de case, unde încă nu există reţea de termoficare.
Anul trecut peste 200 de familii care se debranşaseră în urmă cu mai mult de cinci ani au solicitat rebranşarea la sistemul de termoficare. Mai mult, au început să sosească cereri de rebranşare chiar de la agenţii economici care iniţial au montat centrale pe gaz în spaţiile situate la parterul blocurilor. „În ultimii ani preţul gigacaloriei a rămas constant, iar cel al gazului a crescut continuu. În aceste condiţii, termoficarea devine avantajoasă”, spune Claudiu Simionescu, reprezentantul secţiei Termoficare. În paralel, secţia Termoficare continuă modernizarea reţelei termice, demarată de Calor. Scopul investiţiei este creşterea randamentului instalaţiilor de termoficare.

Contorizarea individuală
Devenii care şi-au realizat în apartamente reţea de încălzire pe orizontală şi şi-au montat contoare spun că cheltuielile cu încălzirea sunt sensibil scăzute faţă de anii anteriori. Din păcate, ei şi-au făcut lucrările pe banii lor, pentru că statul a amânat, pe termen nedefinit, programul de co-finanţare a acestor lucrări.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor