Între Hollywood şi acasă

Între Hollywood şi acasă
ORADEA - Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” a găzduit o nouă ediţie a Saloanelor Revistei Familia, care au adus în mijlocul orădenilor pe cunoscutul prozator Petru Popescu.

Întâlnirea a avut loc luni seara şi s-a desfăşurat sub motto-ul „De la Bucureşti la Hollywood” şi a fost prilej pentru orădeni de a cunoaşte mai bine omul Petru Popescu şi experienţa sa personală.

Scriitorul a plecat din ţară în 1974 după ce lansase deja în România două romane de referinţă, „Prins” şi „Dulce ca mierea”, iar în 1978 se stabileşte în Los Angeles, unde locuieşte şi acum.

Experienţă solitară

„Anumiţi artişti sunt nevoiţi să îşi părăsească mediul matern, iar în unlele cazuri experienţa solitară se poate dovedi un succes”, a afirmat Petru Popescu în deschiderea prelegerii sale. Acesta a descris romanul „Almost Adam” ca fiind descrierea schimbării vieţii sale şi a subliniat, referindu-se la propria experienţă, că „este absurd ca un scriitor să fie tradus în propria limbă.

Prozatorul îşi descrie lucrările ca fiind rezultate ale experienţei personale care se regăseşte, la diferite nivele, în fiecare din lucrările sale.

Din nou acasă

„America este o ţară cu o mulţime de naţionalităţi şi culturi care au adus fiecare suferinţa sa proprie”, afirmă Petru Popescu despre experienţa sa din SUA. Acesta susţine că e foarte important să se găsească acele compromisuri care pot să te aducă în faţa culturii de masă.

Petru Popescu a revenit, pentu prima oară de la plecare din 1974, în ţară în 1992 şi susţine că la acel moment o parte din el a revenit la viaţă. „În 1992 am revăzut România, rezultatul fiind romanul «The Return». După revenire am reconştientizat ce reprezintă «acasă»”, îşi aminteşte prozatorul

„Proza este cea mai complicată de scris în comparaţie cu scenariile care sunt doar hărţi ale filmelor, scrierea de scenarii este frustrantă”, concluzionează Petru Popescu.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !