Învaţă despre siguranţa rutieră

Învaţă despre siguranţa rutieră
ORADEA – Poliţiştii de proximitate îşi continuă periplul prin şcolile orădene, azi fiind rândul elevilor din clasele a VI-a de la Şcoala Avram Iancu să fie consiliaţi cu privire la siguranţa rutieră.  Video

La acţiunea de azi a participat şi prima femeie poliţist încadrată la Poliţia de Proximitate Oradea, agentul Mariana Andor.

„Unul dintre obiectivele principale ale IPJ Bihor este reducerea numărului de accidente rutiere. Întrucât în anul 2007 am avut 56 de copii implicaţi în evenimente rutiere, am demarat, începând din semestrul doi de şcoală, în toate unităţile de învăţământ din Oradea o campanie de educare şi prevenire a accidentelor rutiere, care credem noi va avea şi rezultate în viitor”, spune agentul şef principal Florian Bogole, coordonatorul Poliţiei de Proximitate Oradea.

„Chiar dacă în cadrul orelor de dirigenţie au loc activităţi de prevenire, am găsit de bun augur să îi invităm în mijlocul elevilor pe agenţii Poliţiei de Proximitate. Dumnealor le prezintă într-un mod mult mai riguros faptul că trebuie să fie foarte atenţi la modul în care circulă pe străzi”, explică Gheorghina Bârlădeanu, directoarea Şcolii Avram Iancu.

După ce au vizionat filmul „Jurnal pe patul de spital”, care prezintă reconstituiri după accidente reale în care au fost implicaţi copii din Oradea, şi ai cărui protagonişti sunt colegi de ai lor de la Şcoala Ioan Bogdan din Oradea, elevii au discutat cu poliţiştii despre regulile de circulaţie care li se adresează.

„Din filmul acesta am învăţat că nu este bine să traversăm pe culoarea roşie a semaforului, sau prin zonele unde nu este permisă traversarea pietonilor. Lecţiile cu poliţiştii de proximitate mi se par chiar foarte bune, pentru că învăţăm uşor regulile de circulaţie”, spune Vlad Petrila, elev în clasa a VI-a.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !